Productie-detail

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

In deze serie neem je in iedere aflevering een kijkje in de geschiedenis en zie je bijvoorbeeld beelden van de Watersnoodramp, de slavernij of Napoleon.

15 min. : Zapp. Varieert. : Afleveringen zijn terug te kijken via SchoolTV.

Omschrijving

In "Vroeger & Zo" gaat Tante Anastasia gaat samen met Jeffrey of Jet op zoek naar antwoorden op vragen over het verleden. Het is een informatief en educatief programma over geschiedenis. Het programma behandelt allerlei onderwerpen uit het verleden. Met behulp van archiefmateriaal en drama worden gebeurtenissen uit het verleden voor de kijker in beeld gebracht. Er wordt bijvoorbeeld nagespeeld hoe de Nederlanders met een schip aanlegden voor de kust van Afrika om daar slaven te halen. De dramastukken zien er realistisch uit en bootsen de situatie van vroeger na. Daarbij is er een informatieve voice-over die uitleg geeft. Tussen de dramastukken door, ziet de kijker hoe Tante Anastasia same met Jeffrey of Jet de geschiedenis in duikt. Jet is bijvoorbeeld op de koffie bij Anastasia als zij over de vroegere slavenhandel begint.

Onderwerpen die in de afleveringen aan bod komen zijn bijvoorbeeld de slavernij, Anne Frank, Grieken en Romeinen, de VOC, Napoleon, kinderarbeid, de Watersnoodramp en de geschiedenis van de Olympische Spelen. Het zijn uiteenlopende onderwerpen die onze geschiedenis rijk is. De nagespeelde geschiedenis-scènes kunnen soms heftig zijn. Bijvoorbeeld als je ziet hoe slaven worden mishandeld of worden gebrandmerkt. Dat maakt het wel erg beeldend en realistisch voor de kijker. Deze serie geeft kijkers antwoord op vragen die ze hebben over wat er vroeger gebeurd is. De afwisseling van echte archiefbeelden, drama, een stukje presentatie en informatieve voice-overs, maakt deze serie boeiend om naar te kijken. 

Leeftijdsadvies

"Vroeger & Zo" is geschikt voor kijkers vanaf 10 jaar. Deze oudere kinderen hechten waarde aan programma's met een hoge realiteitswaarde. Ook is het thema geschiedenis passend bij deze leeftijd. Een kind van 10 ontwikkelt begrip van maatschappelijke groepen en kan hun gedrag relativeren en in een context plaatsen. Dit is belangrijk om bepaalde keuzes uit de geschiedenis te begrijpen. Het is vooral een informatieve, educatieve serie wat aansluit bij de belangstelling die 10-jarigen hebben voor realistische televisie. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Hotel 13

Hotel 13

Hotel 13

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

De beste vrienden quiz

De beste vrienden quiz

De beste vrienden quiz

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Billy & Mandy

Billy & Mandy

Billy & Mandy

Meer weten...