Productie-detail

Vipo and Friends

Vipo and Friends

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Beleef samen met Vipo en zijn vrienden verschillende avonturen.

10 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

'Vipo and Friends' vertelt het verhaal van de vliegende, pratende, jonge en enthousiaste hond Vipo. Samen met zijn vriendjes, zoals Betty de speelgoedkat en Henry de ooievaar maakt hij van alles mee. Wanneer de tijdsmachine van Doctor Timmly kapot gaat, worden ze per ongeluk naar een onbekende wereld gestuurd. Zullen Vipo en zijn vrienden ooit nog terugkeren in VIPO land?

Vipo is een echte avonturier. Samen met zijn vrienden beleeft hij dan ook vele avonturen. Dit speelt zich allemaal af in de vier 'seizoenswerelden'. Hierin gaan ze op zoek naar vier magische stenen. Kan Vipo deze terugvinden om zo de Tijdmeester, hemzelf en zijn vrienden te helpen? Tijdens hun reis komen ze met verschillende vijanden in aanraking, zoals groene monsters ('Goggs') en de Lentekoningin. Ze ontdekken nieuwe dingen en leren nieuwe vrienden kennen.
Deze 3D animatieserie vertelt een doorlopend verhaal. Het speelt zich voornamelijk af in de natuur en is mooi en kleurrijk vormgegeven. De omgeving, achtergrond en personages zijn hierdoor erg realistisch. De vele personages, zoals: Yao de aap, Doctor Timmly de cavia en Kongo de gorilla hebben daarnaast allemaal andere karaktereigenschappen. Aan het begin en aan het eind van een aflevering horen we de stem van Vipo. Dit zorgt voor een duidelijke opening en afsluiting. Op bepaalde momenten wordt achtergrondmuziek gebruikt om iets extra te benadrukken. Af en toe is er in beeld, geluid en dialoog humor aanwezig. De serie heeft een open einde.

Leeftijdsadvies

'Vipo and Friends' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Een aflevering duurt ongeveer 10 minuten waardoor kinderen makkelijk geconcentreerd kunnen blijven kijken. Het beeld- en spraaktempo is rustig en er wordt geen gebruik gemaakt van moeilijke woorden. De serie is naast leuk om te kijken ook leerzaam. Vipo laat zien dat je door samen te werken veel kan bereiken. Ook bevat een aflevering meestal een duidelijke, waardevolle boodschap over de wereld waarin we leven. Zo wordt er onder andere gezegd: "je moet de wonderen van de natuur met rust laten". Dit wordt vervolgens verduidelijkt met beeld. De personages uit de serie hebben verschillende culturen, achtergronden en gedragingen. Zo komt het ene karakter uit Rusland en weer een ander uit China. De serie laat zien dat we allemaal deel zijn van dezelfde wereld en dat we daarin samen moeten leven. We moeten met z'n allen onze schouders eronder zetten en elkaar accepteren zoals we zijn. Iets waar kinderen ook mee te maken hebben of zullen krijgen. De serie is voor kinderen vanaf 6 jaar goed te begrijpen en past inhoudelijk ook goed bij hun belevingswereld. 

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Monsters vs Aliens

Monsters vs Aliens

Monsters vs Aliens

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Littlest Pet Shop

Littlest Pet Shop

Littlest Pet Shop

Meer weten...