Productie-detail

Villa Victoria

Villa Victoria

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Een spannende, mysterieuze dramaserie waarin vier kinderen een oud script vinden dat ze willen gebruiken voor hun musical uitvoering.

14 min. : Zapp. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

"Villa Victoria" is een spannende, mysterieuze dramaserie waarin vier kinderen in Villa Victoria een oud script ontdekken. In het kleine dorpje Schagerdijk staat de oude villa, waar vroeger ene beroemde actrice woonde. De kinderen zijn nieuwsgierig en gaan een kijkje nemen. Ze vinden een musicalscript van de verdwenen actrice maar dat is nog niet af. De groep besluit de musical af te gaan maken. In de serie zetten de kinderen allerlei middelen om het verhaal af te maken. Ze gaan bijvoorbeeld op bezoek bij Jacques Vriens om erachter te komen hoe je een verhaal schrijft. 

In tien afleveringen zie je of de kinderen erin slagen om de musical af te maken. Ze gaan daarvoor bijvoorbeeld langs bij een componist voor de muziek en geluidseffecten, bij een decorbouwer, een kostuumontwerper en een danstheater. Kinderen maken kennis met kunst en musical en in de serie komen bijvoorbeeld, dansen, acteren, filmen en optreden aan bod. De bezoekjes aan de kunstenaars met diverse expertises zijn leerzaam voor de kijker. Schrijver Jacques Vriens legt bijvoorbeeld uit hoe hij zijn eigen verhalen voor zijn boeken schrijft.

Leeftijdsadvies

Dit televisieprogramma past bij kunstzinnige oriëntatie en de makers richten zich hierbij op groep 7 en 8 van de basisschool. Veelal zijn dit de groepen die zelf ook aan de slag gaan met een schoolmusical. Dit programma past het beste bij kijkers vanaf 10 jaar. Programma's over een 'mysterie' spreken aan op deze leeftijd. Ook is dit de leeftijd waarop de interesse voor cultuur en kunst groeit. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Johnny Bravo

Johnny Bravo

Johnny Bravo

Meer weten...

Boek 10+ JR

Robotoorlog deel 3: Ongelijke strijd

Robotoorlog deel 3: Ongelijke strijd

Robotoorlog deel 3: Ongelijke strijd

Meer weten...

Boek 10+ JR

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Meer weten...