Productie-detail

Villa Beagle

Villa Beagle

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Vaar mee met het schip de Beagle en leer de wereld kennen.

10 min. : Zapp. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Beschrijving inhoud

In Villa Beagle wordt de route over de wereld die Darwin ooit eens vaarde met zijn boot de Beagle, opnieuw gevaren door een Nederlandse boot, de driemaster Stad Amsterdam. Onderweg leren we acht Nederlandse en Belgische kinderen kennen die om verschillende redenen niet meer in Nederland wonen, maar in het buitenland. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat hun ouders in het buitenland zijn gaan werken of omdat een van hun ouders uit het buitenland komt. De boot vaart langs landen als Chili, Brazilië en Argentinië. De kinderen vertellen over het land en over hun leven daar. Hoe is bijvoorbeeld het weer, zijn de mensen aardig, welke dieren leven er en hoe is de natuur?

De kinderen zijn allemaal geïnteresseerd in de natuur. De een verzamelt schelpen, de ander houdt van de bergen en de volgende kijkt naar de sterren of weet veel van fossielen. In Villa Beagle neem je door de ogen van het kind een kijkje in de cultuur en de natuur van het land. Elk kind stopt iets bijzonders in een schatkist. De schatkist gaat mee op de boot, op weg naar het volgende land. De schatkist raakt onderweg steeds voller en aan het einde van de reis kan de schatkist gewonnen worden door een kijker. Elke aflevering worden er quizvragen gesteld, degene wie de meeste vragen goed heeft wint de schatkist.

Leeftijdsadvies

Villa Beagle sluit aan op de belevingswereld van kinderen vanaf zeven jaar. Kinderen van zeven jaar raken steeds meer geïnteresseerd in andere landen en culturen. In Villa Beagle reist een schip de wereld over en leer je de wereld een beetje kennen. Dit is erg interessant voor kinderen vanaf zeven jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

Meer weten...

Website 7+ JR

Johnny Shadow

Johnny Shadow

Johnny Shadow

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Familie Robinson - Een nieuw leven

De Familie Robinson - Een nieuw leven

De Familie Robinson - Een nieuw leven

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren