Productie-detail

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Kai, Moen en Miki nemen je mee in een uur vol humor en satire.

60 min. : Zapp. 6, Grof taalgebruik. : Elke zondagochtend om 9:00 uur.

Beschrijving inhoud

In een uur durende aflevering van ‘Villa Achterwerk' zal de kijker iedere aflevering weer een nieuw avontuur met de Aziatische vrienden Kai, Moen en Miki beleven. Villa Achterwerk bestaat uit een aantal vaste rubrieken en er is veel variatie. In 'Purno de Purno' ziet de kijker de humoristische avonturen van tekenfiguren Sjakie, de met een Surinaams accent sprekende Kiet en de in een paars pak gehulde Purno. Na het kijken van deze avonturen blijft de veelal terugkerende uitspraak 'sapperedosio' (verbazing, goed- of afkeuring) de kijker zeer zeker bij. In 'NerdTV' zien we Katinka en Erik-Jan die zich gedragen als 'echte' nerds. In 'Proefles' test Tim (bekend van New Kids Turbo) op een vrolijke manier een hobby zoals bijvoorbeeld beachvolleybal. In 'Wims Wereld' zie je het reilen en zeilen van Wim op de middelbare school. Daarnaast zijn er nog rubrieken als 'Iedereen kan dansen', 'Ik zag je zomer' en 'Moens Tekencurus'.

De afleveringen van Villa Achterwerk bevatten veel humor. Vooral in de rubrieken van 'Purno de Purno' en 'NerdTV' komt dit goed tot uiting middels humor in beeld, geluid en dialoog. Bij ‘Purno de Purno' komt bijvoorbeeld een zin als 'doe toch niet altijd zo serineus' (serieus) terug. Hier zien we verder humor in beeld doordat Sjakie heel veel windjes laat waardoor de vogels uit de lucht vallen. Tevens is het erg leuk om naar het hoge stemmetje van Purno te luisteren. Bij ‘NerdTV' komt vaak het woord Nerdpower voor en is vooral het doen en laten van de nerds erg grappig. Naast de humor bij "NerdTV' en 'Purno de Purno' is er ook een keerzijde. Zo zingt Erik-Jan in een aflevering een liedje voor het allerliefste meisje van de klas. Hierbij komen vervolgens, net als bij Purno de Purno, seksueel getinte 'grappen' voor. In 'Purno de Purno' wordt bijvoorbeeld gezegd 'Grote blote vrouw, waar blijf je nou?' en gaan ze op vakantie naar Blotenstein. Hier zijn alle mensen bloot. In de ene aflevering is de humor simpel, maar in een andere aflevering gaat de humor wat verder in de vorm van ironie of woordgrapjes. De personages van beide rubrieken zijn daarentegen vrolijk en aantrekkelijk om naar te kijken.

Leeftijdsadvies

Alle rubrieken en de tussenliggende momenten van de drie vrienden zijn allemaal goed te volgen vanwege het rustige spreektempo en de weinige moeilijke woorden. 'Villa Achterwerk' is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Dit omdat zij de humor uit deze serie beter zullen begrijpen en de rubrieken het beste bij hen passen. Villa Achterwerk staat bekend als kinderprogramma maar toch bevatten de rubrieken van 'Purno de Purno' en 'Nerd TV' veel dubbelzinnigheden en seksueel getinte(woord) grappen. Overigens is dit niet altijd het geval. Het programma zal dan ook zeer geliefd zijn bij oudere kijkers.

Bijzonderheden

In 2005 won het televisieprogramma de Ere Zilveren Nipkowschijf.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Meer weten...

Boek 10+ JR

Gips

Gips

Boek 10+ JR

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Meer weten...