Productie-detail

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Gru wil de grootste schurk van de wereld zijn, maar of het adopteren van drie kleine meisjes zo'n goed idee is?

90 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Als de wereldberoemde piramide van Egypte wordt gestolen, raakt Gru behoorlijk geïrriteerd. Hij wil namelijk de grootste schurk van de eeuw worden, maar die titel wordt nu mooi door een ander ingepikt. Hij besluit een nieuw meesterplan te ontwikkelen, waarbij hij de Maan uit de ruimte wil stelen met behulp van een krimpstraal. Om dit plan uit te voeren adopteert Gru drie kleine meisjes, die zonder het door te hebben meehelpen de krimpstraal in handen te krijgen. De drie meiden raken echter op Gru gesteld en heel langzaam begint Gru ook van hen te houden. Hij wordt een totaal ander mens en al gauw moet hij kiezen tussen zijn grote misdadige loopbaan of het creëren van een warm gezinnetje.

De film bevat vele vormen van humor. Om Gru bij te staan in zijn duistere plannen heeft hij een heel leger van gekke, gele mannetjes tot zijn beschikking. Deze ventjes praten een beetje Nederlands, maar spreken vooral in een fictieve taal, wat voor een grappig geheel zorgt. Ook de handlanger van Gru, een oude, bejaarde professor zorgt voor hilarische scènes. Hij begint een beetje doof te worden en ontwerpt daarom Boogie-robots in plaats van de Koekie-robots waar Gru eigenlijk om gevraagd had. Als hij van een schietgeweer vervolgens een scheetgeweer maakt en een in de weg staand geel mannetje vergast, snapt hij dat er iets niet helemaal klopt (“Oh, ja ik vroeg me al af: In wat voor situaties gebruiken we dit?”). Er wordt vlot gesproken en de film bevat geen moeilijke woorden.

Leeftijdsadvies

‘Verschrikkelijke Ikke’ is een film met diepgaande karakters. Gru lijkt op het eerste gezicht een nare man, maar gaandeweg komt de kijker er achter dat dat niet helemaal juist is. Gru maakt een grote psychologische verandering door in het verloop van het verhaal. Hij beseft dat liefde belangrijker is dan hij altijd heeft gedacht en doet zijn best een goede pappa te zijn voor de meiden. Daarvoor laat hij alles los wat ooit belangrijk voor hem was. Het geschiktheidadvies voor deze film is 8 jaar en ouder. Kinderen van deze leeftijd begrijpen dat mensen zich anders voor kunnen doen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ook krijgen zij inzicht in karakters met een dubbele agenda.

Bijzonderheden

  • Deze film werd in 2011 genomineerd 'Beste animatiefilm'.
  • De makers van deze film maakten ook Ice Age, Ice Age II en Horton.
  • Stemmen worden ingesproken door Jon van Eerd (Gru), Eddy Zoey, Patricia Paay, Javier Guzman, Ernst Daniël Smid.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Meer weten...

Game 8+ JR

Minecraft

Minecraft

Minecraft

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Meer weten...