Productie-detail

Verknipt

Verknipt

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
50 waarderingen

Bekijk de gekke avonturen van Peeri en zijn vriend ?Voorafje? op Blijf Weg Eiland.

10 min. : Nickelodeon.

Beschrijving inhoud

“Verknipt” is een animatieserie van Nickelodeon en gaat over de gekke avonturen van Peeri en zijn vriend ‘Voorafje’ op Blijf Weg Eiland. Ze zijn geen gewone figuren, maar wezens ontstaan door een mislukt experiment. Zo heb je bijvoorbeeld een gorilla met een pony hoofd, een peer-oog en koe-varken-garnaal-kippen. Ze zijn totaal verknipt. Ze willen het leven op het eiland zo normaal mogelijk krijgen, maar op Blijf Weg Eiland is allesbehalve normaal. Bijvoorbeeld in de aflevering ‘Wortels’ wil Voorafje lui leren zijn. Hij moet een oen vinden die alles voor hem doet. Dus hij strikt Peeri om hem te duwen in een kruiwagen, zijn ogen voor hem te bewegen tijdens het lezen en hem te voeren. Maar Peeri heeft er geen zin in en gooit hem uit de kruiwagen op straat. Voorafje blijft op de grond liggen en ligt er vijf dagen later nog en begint letterlijk wortel te schieten: er groeit een boom uit hem. Als al zijn vriendjes dan naar het pretpark gaan wil hij toch mee en via allerlei gekke fratsen lukt het hem niet meer lui te zijn.

Elke aflevering duurt rond de 10 minuten. Er wordt Nederlands gesproken en soms verschijnt er een Engels woord in beeld dat een Nederlandse mannenstem dan uitspreekt (bijvoorbeeld ‘even later’). Het taalgebruik is niet heel moeilijk: makkelijke zinnen en geen moeilijke voegwoorden. Af en toe is er een moeilijk woord, zoals ‘gemuteerde freak’. Wordt een aflevering via de website van Nickelodeon gekeken, dan kan er reclame vooraf gaan aan het filmpje. Er komt veel humor voor, vooral door beeld en geluid: uitglijders, elkaar vies maken, gekke figuren. Bijvoorbeeld als Voorafje een bureaustoel omtovert tot racestoel door een brandblusser en aan vast te binden en die open te zetten. De omstanders worden bedolven onder het schuim. De grappige momenten in beeld worden ondersteund met een grappig geluid.

Leeftijdsadvies

In ‘Verknipt’ worden soms moeilijke woorden gebruikt en gaan de dialogen snel. Er is hip taalgebruik, zoals ‘cool’, ‘gast’ en ‘freak’. Voor jonge kinderen zal het wat moeilijker te volgen zijn. ‘Verknipt’ sluit het beste aan bij kinderen vanaf 7 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Meer weten...