Productie-detail

Verhalen van de boze heks

Verhalen van de boze heks

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Iedereen is bang voor de boze heks maar als ze weg is, is het ook wel weer heel saai!

10 min. : Zapp. AL. : Ma t/m vr rond 12:20 uur op Zapp. Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

De afleveringen van 'Verhalen van de boze heks' zijn gebaseerd op de boeken van Hanna Kraan. De verhalen gaan over een boze heks die in het bos woont. De dieren in het bos zoals Uil, Haas en Egel zijn meestal erg bang voor de heks. Dit omdat ze meestal erg boos kan worden wanneer ze een driftbui heeft. De dieren moeten dan maken dat ze wegkomen want anders zal de boze heks ze omtoveren in bijvoorbeeld een ijspegel. Gelukkig tovert de boze heks alles weer terug zoals het voorheen was. Wanneer de heks een tijdje niet in het bos aanwezig is, praten de dieren nog maar over 1 ding: ze missen de heks. Dat is wel een beetje vreemd. Maar zoals alle dieren beamen is het zonder de toverende mopperkont, wel een beetje saai.

De afleveringen worden begeleidt door een vertelstem. Deze ene persoon geeft zowel de heks als de dieren een stem. Tevens worden de liedjes ook door haar gezongen. De afleveringen zijn vormgegeven als schimmenspel. De afleveringen, die maar 10 minuten duren, bevatten een rustig spreek- en beeldtempo. Er komen geen moeilijke woorden voor en het verhaal wordt verteld middels eenvoudige zinnen.

Leeftijdsadvies

'Verhalen van de boze heks' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit vanwege het feit dat in de korte afleveringen dezelfde personages voorkomen waardoor het voor kinderen erg herkenbaar blijft. Verder speelt het verhaal zich af in het bos en is het ingericht zonder al te veel details, waardoor overzichtelijk blijft.

Bijzonderheden

  • De serie won in 1997 een Gouden Beeld als het beste kinderprogramma in de categorie 'jeugd fictie'.
  • Schrijfster Hanna Kraan is in januari 2011 op 64-jarige leeftijd komen te overlijden aan de gevolgen van kanker. Ze werd vooral bekend door haar verhalen over de boze heks.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

De Kleine Markt

De Kleine Markt

De Kleine Markt

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Boes

Boes

App 4+ JR

Toontastic 3D

Toontastic 3D

Toontastic 3D

Meer weten...