Productie-detail

Verborgen Verhalen

Verborgen Verhalen

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Waargebeurde verhalen van tieners.

16 min. : Zapp. 6. : Sommige afleveringen hebben kijkwijzerclassificatie AL.

Beschrijving inhoud

De TV-serie 'Verborgen Verhalen' is gebaseerd op waargebeurde verhalen van jeugdigen in het voortgezet onderwijs. De serie gaat over wat zij beleven op bijvoorbeeld school, thuis of in de straat. Zo komen onderwerpen als verslaafd zijn aan gamen, verzeild raken in duistere praktijken en roken aan bod. De verhalen worden door jongeren ingestuurd en uiteindelijk door acteurs nagespeeld.

De afleveringen bevatten de titel van de hoofdrolspeler die tevens het verhaal vertelt in de vorm van een online camera dagboek. Tevens is hij/zij af en toe te horen als voice-over. Iedere aflevering begint met een bijbelse tekst die uiteindelijk vertaald wordt middels de aflevering. Voorbeeld hiervan zijn: 'Een slecht mens neemt een houding aan om indruk te maken, een eerlijk mens doet gewoon wat hij moet doen' en 'Doe niet mee met waardeloze duistere praktijken, ontmasker ze liever'. In de serie komen nauwelijks moeilijke woorden voor en wordt verder de 'taal van de jeugd' gesproken. Zo wordt bijvoorbeeld een niet al te mooie telefoon omschreven als een koelkast. In de serie vertolken 'bekende' acteurs soms een kleine rol.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Deze serie belicht namelijk serieuze, realistische en misschien voor sommigen herkenbare onderwerpen. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar realistisch levende personages en tevens sluiten producties met een hoge realiteitswaarde aan bij hun interesses.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Tina Vakantieboek

Tina Vakantieboek

Tina Vakantieboek

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

A Christmas Carol

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Meer weten...