Productie-detail

UP

UP

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

De jonge 'padvinder' Russell en de bejaarde Carl gaan samen een groot avontuur tegemoet.

96 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Carl Fredricksen is een verlegen jongetje die op een dag het vrolijke meisje Ellie zal ontmoeten. Samen hebben ze interesse in de avonturen van hun held, de beroemde avonturier Charles Muntz. Hoe jong Ellie ook is, een ding weet ze zeker. Als ze groot is gaat ze met haar clubhuis verhuizen naar Zuid-Amerika, om daar te gaan wonen op de Paradijsrots. Alleen de grote vraag is: Hoe komt ze ooit van haar leven in Zuid-Amerika? De twee worden uiteindelijk verliefd en zullen samen in het huwelijksbootje treden. De jaren verstrijken, het worden jaren van ups en downs. Wanneer zijn vrouw Ellie komt te overlijden rest Carl nog maar een ding: de droom van Ellie uitlaten komen. De inmiddels bejaarde Carl heeft hier al snel een hele creatieve manier voor gevonden. Aan zijn huis bevestigd hij namelijk duizenden heliumballonnen om zo het avontuur tegemoet te vliegen. Carl zijn hoop op een mooi en rustig avontuur wordt echter verstoord wanneer blijkt dat de jonge, fanatieke en enthousiaste padvinder Russell ook aan boord is. Zal het ze lukken om de Paradijsrots te bereiken?

"Up" bestaat in feite uit twee delen. Zo kenmerkt het eerste gedeelte van de film zich voornamelijk door ontroerende en hartverwarmende scènes en bestaat het tweede gedeelte, in Zuid-Amerika, voornamelijk uit spannende scènes. "Up" is een film met een boodschap. Zo laat men zien hoe belangrijk vriendschappen in het leven zijn. Tevens laat men zien dat je niet moet blijven dromen, maar dat je je dromen moet verwezenlijken. De film bevat verder de nodige humor in zowel beeld, geluid en dialoog.

Leeftijdsadvies

"Up" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn ze zich meer bewust van andermans emoties en hierdoor zullen ze Carl goed begrijpen wanneer hij zijn avontuur tegemoet vliegt. Tevens sluiten onderwerpen als liefde, verdriet en vriendschap goed aan bij deze leeftijdscategorie. Ook het taalgebruik en de humor is voor hen goed te begrijpen. Oudere kinderen zullen daarentegen waarschijnlijk eerder de 'wijze lessen' uit de film begrijpen.

Bijzonderheden

'Up' won twee Golden Globes Awards

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 6+ JR

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Prinses en de Kikker

Prinses en de Kikker

Prinses en de Kikker

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Winx Club

Winx Club

Winx Club

Meer weten...