Productie-detail

Turbo

Turbo

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Wanneer Turbo door een bizar ongeluk ineens bliksemsnel wordt, gaat hij zijn droom achterna. Hij wil racen in de wereldberoemde Indianapolis 500.

96 min. AL. : vanaf 9 oktober in de bioscoop.

Beschrijving inhoud

Turbo houdt van snelheid en heeft dan ook de droom om de beste coureur ter wereld te worden. Er is alleen een probleem: hij is een slak. Samen met de hele slakkengemeenschap werkt hij in een tomatenplantage, waar zijn leven in slow motion voorbij gaat. Wanneer hij door een bizar ongeluk ineens  bliksemsnel wordt, krijgt hij de kans zijn droom waar te maken. Hij neemt deel aan de wereldberoemde race Indianapolis 500 om het hier op te nemen tegen zijn held Guy Gagné. Guy blijkt alleen gemener dan hij er op het eerste gezicht uitziet. Turbo moet alles op alles zetten om de race te winnen en Guy te verslaan. Zal het hem lukken?

In de film komt duidelijk naar voren dat Turbo een echt buitenbeentje is. In de slome slakkengemeenschap wordt hij niet begrepen en zelfs zijn eigen broer Chet snapt hem niet. Gelukkig is er Tito. Een mens die samen met zijn broer taco’s verkoopt in hun bedrijfje ‘Dos Bros’. Hij is de enige die vertrouwen heeft in Turbo en meldt hem aan voor de Indianapolis 500. Tito hoopt hiermee nieuwe klanten te kunnen trekken voor de tacoverkoop. De gevoelens van Turbo zijn herkenbaar voor kinderen. Ook zij voelen zich soms niet begrepen, in de steek gelaten of alleen. De film leert hen om je dromen waar te maken en dat er altijd iemand is die in je gelooft. Door samen te werken en elkaar te helpen kunnen dromen waargemaakt worden. In de film komen veel snelle beelden en felle kleuren voor. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van geluidseffecten om het beeld te versterken. Dit zorgt op sommige momenten voor lachwekkende situaties. Bijvoorbeeld wanneer Turbo's slakkenlichaam ineens begint te werken als een echte auto. De film is gemaakt in 3D en Nederlands nagesynchroniseerd.

Leeftijdsadvies

Turbo is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf 5 jaar ontwikkelen kinderen humor. Wanneer ze zes zijn is dit zo ontwikkeld dat ze de humor uit de film zeker weten te waarderen. Zo legt Tito een ongebakken tacoschelp als dekentje over Turbo heen. Of de ogen van Turbo die na het bizarre ongeluk ineens veranderen in koplampen. De film is, net als veel animatiefilms, niet realistisch. Kinderen van deze leeftijd zullen zich hier niet aan storen en zich zeker vermaken met deze film. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Max Adventures

Max Adventures

Max Adventures

Meer weten...

App 6+ JR

LOOPIMAL

LOOPIMAL

LOOPIMAL

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Meer weten...