Productie-detail

Troetelbeertjes - De reis naar Grapjesland

Troetelbeertjes - De reis naar Grapjesland

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
81 waarderingen

Gaat Zonnebeertje terug naar Troetelland of blijft hij toch in Grapjesland?

78 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Zonnebeertje en zijn vriendjes testen de draaimolen van Mopperbeertje voor het Troetelfestijn. Wanneer dit helemaal uit de hand loopt en Zonnebeertje steeds grapjes blijft maken, wordt Mopperbeertje boos. Hij zegt dat Zonnebeertje misschien niet in Troetelland thuis hoort. Zonnebeertje loopt weg uit Troetelland en gaat op zoek naar een plek waar hij wel grapjes mag maken. Tijdens zijn zoektocht komt Zonnebeertje per toeval in Grapjesland: een land waar de hele dag door grapjes worden gemaakt en nooit iemand serieus is. Zonnebeertje wordt warm ontvangen en zelfs als koning gekroond. Eerlijkhart, Mopperbeertje en de andere Troetelbeertjes zijn bezorgd om hun vriend en besluiten om hem te gaan zoeken, zodat Mopperbeertje zijn excuses kan aanbieden. Hij had Zonnebeertje nooit zomaar uit Troetelland mogen sturen. Zonnebeertje krijgt als koning de taak om de magische juwelen te bewaken. Deze juwelen hebben een geheime kracht die iedereen in Grapjesland aan het lachen maakt. Als zijn vrienden hem vinden moet Zonnebeertje de keuze maken of hij mee terug gaat naar Troetelland of in Grapjesland blijft. Op den duur ziet Zonnebeertje in dat het niet altijd gepast is om een grapje te maken en dat je soms ook wel serieus moet zijn.

In deze film bestaan de vele dialogen vooral uit enkelvoudige, korte zinnen. Het taalgebruik is simpel en er wordt rustig gesproken. De conversaties tussen de Troetelbeertjes zijn daarom goed te volgen door kinderen vanaf 3 jaar. Wel komen er in de film enkele moeilijke woorden voor, zoals 'ballingschap' en 'wending', maar deze woorden worden in beeld duidelijk. Belangrijke thema's die in deze film naar voren komen zijn vriendschap en emoties. Deze film bevat humor in de vorm van beeld. Mopperbeertje loopt bijvoorbeeld het huis van Zonnebeertje binnen en krijgt een grote slagroomtaart in zijn gezicht. Ook bevat de film liedjes waarbij de kijker mee kan zingen.

Leeftijdsadvies

Deze film zal jonge kijkers aanspreken en is dan ook geschikt voor kijkers vanaf 3 jaar. De beelden in deze film zijn kleurrijk en de Troetelbeertjes zijn lieve, aantrekkelijke karakters. De dialogen zijn niet ingewikkeld en het verhaal evenmin. Tot slot staan op de DVD staan nog een aantal extra’s: grappige fragmenten uit de film, een puzzelspel, liedjes uit de film die je kunt meezingen en trailers voor de films "Haaiensnaaier" en "Platvoet en zijn vriendjes 10".

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Petra

Petra

App 3-7 JR

Wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Mickey Mouse Clubhuis

Mickey Mouse Clubhuis

Mickey Mouse Clubhuis

Meer weten...