Productie-detail

Toy Story 2

Toy Story 2

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De cowboypop 'Woody' van het jongetje Andy wordt meegenomen door een verzamelaar. Het andere speelgoed van Andy komt tot leven en gaat op zoek naar Woody.

88 min. : Film op DVD. AL.

woody is een pop.
hij is een pop van de jongen andy.
op een dag is woody weg.
andy mist hem.
en de andere poppen missen hem ook.
ze gaan op zoek naar woody.
er gaat steeds iets mis
maar het loopt toch goed af.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

‘Toy Story 2’ is een animatieserie over speelgoed dat tot leven komt wanneer er geen mensen in de buurt zijn. In Toy Story 2 wordt Woody, een cowboypop meegenomen door een verzamelaar. Eigenlijk is Woody eigendom van Andy, die Woody dan ook mist. Ook het andere speelgoed van Andy, zoals Buzz Lightyear en mr. en mrs. Potato, missen Woody. Tijdens de zoektocht naar Andy gaan er continu dingen mis, maar uiteindelijk loopt het toch nog goed af.

Het taalgebruik in de film is vlot, waarbij langere dialogen langskomen. Er komen niet tot nauwelijks moeilijke woorden voor in de film. Wanneer deze wel voorkomen, zijn ze niet van belang voor het begrijpen van het verhaal. De karakters gebruiken af en toe woorden met dubbele betekenis. Voorbeelden hiervan zijn: De arm van Woody laat los en Woody doet vervolgens iets doms, Buzz reageert: ‘Zit er soms een steekje bij je los?’, of wanneer de dinosaurus moe wordt van al het lopen zegt hij: 'Nu snap ik waarom ik uitgestorven ben'. De beelden hebben felle kleuren en volgen snel op elkaar. Ook zijn er soms snelle wisselingen van camerastandpunt. Vaak zijn de beelden extra overdreven om zo humor te brengen in het beeld. De beelden worden ondersteund door sfeergeluiden en veel effectgeluiden. Twee keer wordt een lied gezongen in de film.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij spelen vaak met hun speelgoed alsof het echt leeft. In deze film wordt die fantasie ‘werkelijkheid’. Voor kinderen van 6 jaar kan het taalgebruik af en toe wel erg vlot zijn, wat misschien moeilijk te volgen is. Dankzij de beelden, waarin veel gebeurt, kan het verhaal ook gevolgd worden wanneer een deel van de tekst gemist wordt

Trailer

Jullie mening

Meer van Toy Story

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...

Ook leuk

App 6+ JR

Super Spelling

Super Spelling

Super Spelling

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Oliver & Co

Oliver & Co

Oliver & Co

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Scaredy Squirrel

Scaredy Squirrel

Scaredy Squirrel

Meer weten...