Productie-detail

Toy Story 1

Toy Story 1

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Wanneer Andy een nieuwe pop voor zijn verjaardag krijgt wordt de cowboypop Woody na jaren verstoten. De twee poppen voeren daarom een strijd met elkaar.

81 min. : Film op DVD. AL.

andy heeft poppen.
maar hij vindt pop woody het liefst.
dan krijgt andy een nieuwe pop.
die pop heet buzz.
andy is ook gek op buzz.
dat vindt woody niet leuk.
hij is jaloers op buzz.
hij krijgt ruzie met alle poppen.
kan hij het weer goed maken?

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

In "Toy Story" komen speelgoedpoppen tot leven wanneer er geen mensen in de buurt zijn. Cowboy Woody is de pop waar het jongetje Andy helemaal dol op is. Woody is ook de leider van de groep speelgoedpoppen. Dan krijgt Andy een nieuwe speelgoedpop voor zijn verjaardag. Het is Buzz Lightyear. De andere speelgoedpoppen vinden Buzz Lightyear heel erg interessant omdat hij van alles kan, en ook Andy is gek op Buzz Lightyear waardoor Cowboy Woody ineens niet meer zijn lievelingspop is. Cowboy Woody voelt zich verdrietig en boos. Wanneer hij Buzz Lightyear een lesje wil leren valt hij per ongeluk uit het raam. De andere speelgoedpoppen noemen Cowboy Woody een moordenaar en willen niks meer met hem te maken hebben. Nu is het aan Cowboy Woody om Buzz Lightyear weer in levende lijve naar huis te brengen om het goed te maken met zijn vrienden. Maar dit gaat niet zomaar. Er komen allemaal problemen op hun pad, terwijl de tijd dringt omdat Andy bijna gaat verhuizen.

Toy Story is een Amerikaanse animatiefilm die Nederlands nagesynchroniseerd is. Er komen over het algemeen geen moeilijk woorden in voor. Alleen Buzz Lightyear gebruikt af en toe moeilijke woorden omdat hij denkt dat hij van een andere planeet komt. Je hoeft deze woorden niet te kennen om de film te begrijpen. De dialogen die gehouden worden zijn soms lang en er wordt vluchtig gesproken. De grapjes die gemaakt worden kunnen af en toe wat ironisch of sarcastisch bedoeld zijn. Zo zegt Aardappelhoofd tegen Dinosaurus wanneer hij iets heel doms doet: 'stomme hagedis'. Woordgrapjes komen ook in de film voor. Wanneer Cowboy Woody, Buzz Lightyear vraagt hem een handje te helpen, krijgt Woody de arm van Buzz toegeworpen. De beelden gaan soms heel snel en de camerastandpunten wisselen regelmatig. Twee keer wordt er in de film een liedje gezongen waarbij de tekst aansluit op de gebeurtenis van dat moment.

Leeftijdsadvies

"Toy Story" bevat geen mogelijke schadelijke beelden voor kinderen. Dankzij de felle kleuren, de grappige geluidseffecten, de sprekende beelden en de chronologische opbouw is deze film al door jonge kinderen te volgen. Wel kunnen de beelden en taal heel snel gaan waardoor de film vanaf een leeftijd van 6 jaar gemakkelijker te volgen zal zijn. Kinderen van 6 jaar en ouder zullen de woordgrapjes ook begrijpen.

Trailer

Jullie mening

Meer van Toy Story

TV & Film 6+ JR

Toy Story 2

Toy Story 2

Toy Story 2

Meer weten...

Ook leuk

Boek 6+ JR

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Meer weten...

Game 6+ JR

WALL-E

WALL-E

WALL-E

Meer weten...

Boek 6-12 JR

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

Meer weten...