Productie-detail

Totally Fit Kidz

Totally Fit Kidz

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leer hoe leuk en makkelijk het is om gezond te leven met Totally Fit Kidz!

11 min. 2014-09-01 08:05:00. Telekids. AL.

Kenmerken

  • Televisie
  • 11 minuten
  • Gezondheidsmagazine
  • Voeding en beweging

Beschrijving inhoud

Totally Fit Kidz is een programma, gericht op de gezondheid van kinderen. Presentatoren Mathijs en Ingrid houden zich enerzijds bezig met het eetpatroon en anderzijds met de beweging van kinderen. Top-kok Mathijs maakt met de kinderen een gezond verrassingsontbijt of verandert samen met een scholier een lunchbox in de rubriek 'Pimp My Lunchbox'. Danseres Ingrid leert de kijker elke dag een paar danspassen en bezoekt bekende sporters.

Elke aflevering duurt 11 minuten en bestaat uit 2 hoofdrubrieken: over eten en over sport. De rubriek over eten verschilt per aflevering. Top-kok Mathijs maakt in de ene aflevering een ontbijtje bij een kind thuis en in de andere aflevering wordt een lunch "gepimpt". In de sportrubriek wordt in elke aflevering bij een bekende sporter op bezoek gegaan. Verder leert Ingrid de kijker in elke aflevering danspasjes aan. Dit gezondheidsmagazine voor kinderen is informatief op een speelse manier. Kinderen leren over hoe je gezond kunt eten en over het leven van sporters. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, wel wordt er vlot gesproken. De kijker wordt vaak door de presentatoren aangesproken, maar er is geen interactie met de kijker. De locaties die je ziet zijn vooral thuis bij kinderen, op school en bij een sporter thuis. Er wordt een paar keer gewisseld van rubriek. Elke aflevering heeft een duidelijk begin en eind. Ingrid introduceert de aflevering en samen sluiten de presentatoren de aflevering af door zich op de kijker te richten.

Leeftijdsadvies

Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De kinderen die in het programma voorkomen zijn rond deze leeftijd of ouder. Kijkers vanaf 9 jaar kunnen zich er goed mee identificeren. Daarnaast kunnen kinderen van deze leeftijd de wat langere zinnen goed begrijpen en zijn in staat om de schakeling tussen de rubrieken te volgen. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen bovendien goed meedoen met de danspasjes.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Princess Diaries

The Princess Diaries

The Princess Diaries

Meer weten...