Productie-detail

Tork

Tork

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Tork is een klein elfje dat samen met elfje Iris en robot Batterij allerlei avonturen beleeft in de natuur.

7 min. : JimJam. : Elke dag om 20:45 en 20:52 uur op JimJam (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

Tork is een klein elfje dat samen met elfje Iris en robot Batterij allerlei avonturen beleeft in de natuur. Tork, Iris en Batterij zijn geanimeerde karakters maar de wereld waarin zij leven is realistisch. Ze leven in een tuin samen met allerlei echte dieren zoals kikkers, libelles, rupsen, muizen en vogels. Het enige niet realistische aan deze dieren is dat ze kunnen praten. De karakters worden vriendjes met de insecten en beleven samen magische avonturen in de wereld van de natuur.

Aan het begin van een aflevering zie je Tork, Iris en Batterij in de natuur. Een voice over vertelt wat zij aan het doen zijn. Hierna gebeurt er iets in het bos. Zo verdwijnen ineens spullen, moeten ze dieren vinden die kunnen zingen voor een muziekfestival, lukt het Iris niet om salto’s te maken of vinden ze een geheimzinnig blad. Naar aanleiding hiervan gaan de drie op onderzoek uit. Alle avonturen lopen goed af, waarna de voice over het verhaal kort samenvat. Hierin komt ook vaak een soort levensles naar voren zoals: "Zo zie je maar weer, geef nooit snel op!", of “Geef niet zomaar iemand de schuld voordat je zeker weet wie iets heeft gedaan”.

In de serie wordt vlot gesproken. Hierbij gebruiken de karakters soms moeilijke woorden zoals ‘mysterie’, ‘ontrafelen’, ‘voetafdrukken’, ‘aanwijzingen’, ‘perfect’, en ‘magisch’. Deze woorden worden niet uitgelegd. De vertelstem praat rustiger en met simpeler taalgebruik. De vertelstem begeleidt de kijker en vertelt tussen de scènes door wat er gebeurt en wat de karakters van plan zijn. Om de beelden en gebeurtenissen te versterken worden er vaak sfeer- en effectgeluiden en achtergrondmuziek ingezet. 

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit is de leeftijd waarop kinderen interesse krijgen voor alles wat er gebeurt in de natuur. De begeleidende vertelstem helpt de kijker bij het volgen van het verhaal. Vanaf deze leeftijd begint voor een kind de grens tussen realiteit en fantasie duidelijker te worden, wat ze helpt bij het begrip van deze serie.

 

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Easy Music

Easy Music

Easy Music

Meer weten...

Boek 4-7 JR

De fijnste plek van de wereld

De fijnste plek van de wereld

De fijnste plek van de wereld

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Abrakodabra

Abrakodabra

Abrakodabra

Meer weten...