Productie-detail

Tom Duimpje & Duimelijntje

Tom Duimpje & Duimelijntje

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
59 waarderingen

Tom Duimpje en Duimelijntje zijn allebei opzoek naar thuis. Als ze elkaar tegenkomen krijgt het verhaal een verrassende wending.

72 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De film "Tom Duimpje en Duimelijntje" is gebaseerd op het sprookje van Duimelijntje. Tom Duimpje en Duimelijntje wonen in het koninkrijk van de kleine mensen in het magische bos, waar ze als kleine kinderen ontvoerd worden. Tom groeit op bij Ben - een vriendelijke reus - en Duimelijntje wordt ondergebracht bij een reizend circus. Beiden verlangen terug naar huis, al weten ze niet waar dat is. Op hun zoektocht naar huis komen Tom Duimpje en Duimelijntje elkaar tegen. Samen reizen ze verder en al snel worden ze verliefd op elkaar. De mollenkoning wil daar een stokje voor steken, want hij wil zelf met Duimelijntje trouwen. Hun reis naar huis brengt veel spannende momenten met zich mee, maar gelukkig krijgen ze onderweg hulp van allerlei dieren.

De animatie film duurt ongeveer een uur en een kwartier en is geschikt voor jonge kinderen, doordat het mogelijk is om de film te pauzeren. Er zijn veel dialogen, maar deze bestaan voornamelijk uit eenvoudig samengestelde zinnen. De moeilijk woorden die voorkomen in de film worden niet uitgelegd, waardoor het nodig kan zijn om als ouder verduidelijking te geven. De karakters maken gaande weg de film een ontwikkeling door, die goed te volgen is voor kinderen.

Leeftijdsadvies

De animatie film duurt ongeveer een uur en een kwartier. Er worden constant dialogen gevoerd, die voornamelijk bestaan uit samengestelde zinnen. Qua taal gebruik is het geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De moeilijk woorden die voorkomen in de film worden niet uitgelegd. Ze hebben voornamelijk betrekking op de emoties en eigenschappen van de karakters, bijvoorbeeld het woord 'vastberaden'. De karakters maken in de film een kleine ontwikkeling door, zo is Duimelijntje bang in het donker maar overwint ze haar angst en wordt Tom Duimpje zelfverzekerd en vastberaden om Duimelijntje te redden van de Mollenkoning. Deze film is geschikt voor kijkers vanaf 5 jaar. Met name door de vele dialogen en omdat er sprongen in de tijd worden gemaakt.

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Quiver - 3D Coloring App

Quiver - 3D Coloring App

Quiver - 3D Coloring App

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Meer weten...

App 5+ JR

Tiny Wings

Tiny Wings

Tiny Wings

Meer weten...