Productie-detail

Toet & Snuitje - Ik ben er met Kerst

Toet & Snuitje - Ik ben er met Kerst

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
55 waarderingen

Toet en Snuitje beleven samen kerstmis, zij zijn altijd bij elkaar om het huis te versieren.

46 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Toet en Snuitje: ik ben er met Kerst" is een animatiefilm van drie kwartier. Het gaat over twee varkentjes, Toet en Snuitje. Met kerstmis en de dagen daarvoor, zijn zij altijd bij elkaar om het huis te versieren. Dit jaar wordt Toet uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van zijn tante Betsie die 100 jaar wordt. Toet mag dan een paar dagen voordat het kerst is, uit logeren in Schotland, waar tante Betsie woont. Ook krijgen de varkentjes een brief dat hun nichtje Parel een aantal dagen voor kerst op bezoek komt. Samen beslissen ze dat Toet naar Schotland kan en dat Snuitje en Parel het huis dan samen zullen versieren.

Je ziet als kijker steeds de avonturen die Snuitje en Parel thuis beleven en de avonturen die Toet in Schotland beleeft. De verschillen in klederdracht en het weer komen duidelijk naar voren. Soms gaan er dingen mis, of lukt iets niet, maar alles wordt steeds opgelost. Voorbeeld: op de dag dat Toet naar huis moet om op tijd thuis te zijn met kerstmis, sneeuwt het heel hard en gaan er geen vliegtuigen de lucht in. Toet bedenkt allerlei oplossingen en komt uiteindelijk toch nog op tijd thuis.

In het verhaal komt veel achtergrondmuziek voor, dit versterkt en ondersteunt de beelden. Ook zingen Toet en Snuitje af en toe een liedje. Er wordt duidelijk gepraat op een rustig tempo. De dialogen zijn af en toe wat aan de lange kant, maar door beeld en geluid wordt de aandacht van de kijker vastgehouden.

Leeftijdsadvies

De gebeurtenissen zijn in chronologische volgorde. Wel wordt er van locatie gewisseld: van thuis bij Snuitje naar Toet in Schotland en andersom. Veel elementen uit deze film zijn herkenbaar voor kinderen: een bezoek aan je familie, de kerstboom versieren en iets of iemand kwijt zijn. De film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij begrijpen de wisseling van locatie en kunnen de verhaallijn goed volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Meer weten...

Game 4+ JR

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Meer weten...