Productie-detail

Toedeledokie

Toedeledokie

TV & Film VAN 4 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Toedele de Teckel en Dokie de Das zijn elkaars beste vrienden. Elke aflevering gaan ze op pad en beleven ze de leukste avonturen.

16 min. 2020-01-20 00:00:00. Toedeledokie Media bv.

Omschrijving

Toedeledokie is een programma speciaal gemaakt voor kleuters van groep 1 en 2. Elke aflevering beleven Toedele de Teckel en Dokie de Das een nieuw avontuur. Toedele en Dokie zijn elkaars beste vrienden en helpen elkaar door dik en dun. Ze willen wel allebei graag de snelste, slimste of de beste zijn. Dat levert af en toe wel onenigheid op, maar gelukkig komt het altijd weer goed. Ook Harrie de Haas (de logeerknuffel) duikt in elke aflevering op. De Logeerknuffel logeert elke week bij een kleuter en beleeft daar verschillende avonturen. Tot slot zit er in elke aflevering een leuk liedje (live of geanimeerd) of een prentenboek.

De afleveringen (ca. 16 minuten per aflevering) zijn te zien op Toedelokie TV. In elke aflevering staat er één thema centraal. De gekozen thema's zijn met zorg gekozen en sluiten bij de leefwereld van kleuters. Op de site van Toedeledokie vind je een overzicht van alle thema’s en onderwerpen die in 2020 voorbijkomen. 

Let op. Het is noodzakelijk om een jaarabonnement af te sluiten om onbeperkt toegang te hebben tot het Toededokie platform. Een abonnement kost € 119,- (per school per jaar), maar dan heb je wel wekelijks een nieuwe Toedeledokie aflevering en een bijpassend digitaal spel. 

Oordeel

Toedeledokie is van de makers van de oude hitserie voor kleuters Koekeloere. Dat is te zien. De afleveringen zijn met zorg gemaakt en het is een feest van herkenning in de goede zin van het woord. Het taalgebruik is eenvoudig en er wordt in een rustig tempo gesproken.

De verschillende thema's waarvoor is gekozen, sluiten goed aan op de belevingswereld van kinderen. Kinderen kunnen zich eenvoudig herkennen in het gedrag van de hoofdpersonen en het programma daagt kinderen (en volwassenen) direct en indirect uit om na het kijken ook meteen zelf aan de slag te gaan of te praten over de avonturen die Toedele en Dokie beleven. Kom je zelf niet op een idee? Geen probleem. Op de site is wekelijks lesmateriaal te downloaden.  

Leeftijdsadvies

Toedeledokie is goed te volgen voor kinderen vanaf 4 jaar. De onderwerpen sluiten aan op de leef- en belevingswereld van de kinderen. Ook wordt er rustig en eenvoudig gesproken. Daarnaast begrijpen kinderen van deze leeftijd relaties, emoties en kunnen zij problemen oplossen. 

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

Meer weten...

App 4-6 JR

Carnaval der Dieren

Carnaval der Dieren

Carnaval der Dieren

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 Dierenhotel (2014)

K3 Dierenhotel (2014)

K3 Dierenhotel (2014)

Meer weten...