Productie-detail

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
21 waarderingen

TinkerBell brengt de andere elfjes in gevaar als ze gevangen wordt genomen door het meisje Lizzy.

77 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Tinker Bell en de Grote Reddingsoperatie" is een animatiefilm waarin het elfje Tinker Bell in een spannend avontuur verzeild raakt. Het verhaal begint wanneer Tinker Bell in een goed verborgen elfenkamp middenin de grote mensen wereld terecht komt. Ze wordt door de andere elfen gewaarschuwd om zich nooit in de buurt van mensen te begeven, maar toch wordt haar aandacht getrokken door een met veel lawaai voorbij rijdende auto. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat de auto achterna. Met deze ondoordachte actie brengt ze niet alleen zichzelf, maar ook alle andere elfen in gevaar. Op een ongelukkige manier wordt ze gevangen genomen door een meisje genaamd Lizzy. Zij is dol op elfjes en laat Tinker Bell vrij in de hoop dat ze vriendinnen worden. Doordat het erg hard regent en Tinker Bell niet kan vliegen met natte vleugels besluit ze nog even te blijven. In het elfenkamp is inmiddels alarm geslagen vanwege Tinker Bell's verdwijning. Ze besluiten een grote reddingsoperatie op te zetten om haar te bevrijden. Weten Tinker Bell en de andere elfen uit handen te blijven van Lizzy’s gemene kat en van haar vader, die erg graag een elfje zou presenteren aan de rest van de wereld?

In de film komen de karakters van Tinker Bell, Lydia en Lizzy naar voren. Tinker Bell is een erg nieuwsgierig, impulsief en schattig elfje die van knutselen houdt. Doordat ze zo nieuwsgierige en impulsief is, komt ze vaak in de problemen. Lydia is een verstandig elfje en probeert Tinker Bell te behoeden voor gevaren. Lizzy is een meisje van 9 jaar die erg weinig aandacht krijgt van haar vader. Haar vader doet vaak veldonderzoek en weigert te geloven dat elfjes bestaan, tot het tegendeel wordt bewezen. Tinker Bell en Lizzy communiceren in het verhaal vooral door middel van gebaren en tekeningen. Lizzy kan Tinker Bell namelijk niet verstaan. Hierdoor worden alle dialogen ook nog eens verduidelijkt in de vorm van beelden. In de film ontstaat een vriendschap tussen Tinker Bell en Lizzy, een thema dat duidelijk naar voren komt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "Tinker Bell en de Grote Reddingsoperatie" aan bij kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd kan een kind zich beter in anderen verplaatsen en heeft het kind meer inzicht in vriendschappen en relaties. Het avontuurlijke element in deze film sluit ook bij die leeftijd aan. Kijkers van 6 jaar en ouder kunnen zich identificeren met Lizzy. Kinderen rond deze leeftijd zijn van nature erg nieuwsgierig en stellen (net als Lizzy) erg veel vragen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Meer weten...