Productie-detail

Tijl Uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
86 waarderingen

Kijken mensen te serieus, dan neemt Tijl ze flink bij de neus.

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Tijl Uilenspiegel", tevens de naam van de hoofdrolspeler, is een Nederlands gesproken animatiefilm. De DVD start met een kort verhaaltje van Tijl. Hierin vertelt hij de kijker iets meer over zichzelf en de reden van zijn bezoek aan Boemstad. Zo vertelt Tijl dat hij in de stad is om onder andere plezier en grapjes te maken. Kijken mensen te serieus, dan neemt Tijl ze flink bij de neus, zo blijkt uit zijn verhaal. Tijl is iemand die altijd zijn eigen weg volgt en daarnaast is hij altijd opzoek naar nieuwe avonturen. Zo zal hij in dit avontuur de stad eens flink op zijn kop zetten.

Voor Marcus, de opa van Tijl, is het een bijzondere dag. Zijn kleinzoon komt een bezoekje aan hem brengen. Voor deze gelegenheid maakt Marcus een speciaal toverdrankje voor hem klaar. Iets wat voor Marcus een grote dag had moeten worden verandert plots in een drama. Een verkeerde druppel vloeistof, toegevoegd door zijn uil Cornelius, doet alles ontploffen. Marcus is verdwenen! Als Tijl via Cornelius de uil op de hoogte gesteld wordt van de verdwijning, ziet hij zich gedwongen om zijn opa terug te vinden. Hierbij krijgen ze onder andere hulp van bakkersknecht Lamme en Nele, de dochter van de burgemeester. Volgens de magische toverspiegel hebben ze 2 dagen om Marcus te vinden. Lukt dit niet dan is Marcus voor altijd weg. Van de spiegel krijgen ze een drietal opdrachten die ze uit moeten voeren. Dit is het begin van een groot avontuur waarbij ze bijvoorbeeld moeten vechten met een leger skeletten. Tevens komt Tijl in aanraking met Koning Rupert, die door een aantal mensen liever dood dan levend wordt gezien. Kan Tijl de Koning helpen en zal hij daarnaast Marcus weten te vinden?

Leeftijdsadvies

De film bevat veel humor in de vorm van beeld, geluid en dialoog. Verder wordt de film muzikaal ondersteund, wat zorgt voor een bepaalde emotie of sfeer. De dialogen in de film zijn soms behoorlijk lang. Tevens wordt er vaak snel gepraat en worden er moeilijke woorden gebruikt. Deze moeilijke woorden (onder andere 'robuuste', 'onwetendheid' en 'corrupte') worden niet uitgelegd. Het beeldtempo is snel en de film duurt 80 minuten, wat om een goede concentratie vraagt. "Tijl Uilenspiegel" is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Game 5+ JR

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Jacob Dubbel

Jacob Dubbel

Jacob Dubbel

Meer weten...

App 5+ JR

Toca Builders

Toca Builders

Toca Builders

Meer weten...