Productie-detail

Tien torens diep

Tien torens diep

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Gaat het de mijnwerkerskinderen Stef, Victor en Wietske lukken om later te werken als koempel (mijnwerker)?

28 min. : Zapp. AL. Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

De serie 'Tien torens diep' komt voort uit het kinderboek, met de gelijknamige titel, van de bekende auteur Jacques Vriens. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1958 te Limburg en gaat over de drie vrienden en mijnwerkerskinderen Stef, Victor en Wietske. Allen hebben ze dezelfde droom: later werken als koempel (mijnwerker). Toch weten ze dat het leven van een mijnwerker niet zonder gevaar is. Zo is de vader van Victor er namelijk verongelukt. Toch bereiden ze zich samen voor op het leven in de mijn. In de geheime 'koelpietenclub' bespreken ze allerlei plannen om in de steenkolenmijn te komen. Echter, deze plannen blijken niet zonder gevaar.

Deze dramaserie neemt de kijker mee terug in de tijd en laat hen een verhaal zien over het mijnbouwverleden in Nederland. De afleveringen, die ongeveer 25 minuten duren, bevatten een authentieke jaren '50 sfeer. Dit is onder andere te zien aan het decor, de uiterlijke verschijning van de personages en tevens te horen aan de gesproken taal. De serie bevat echter niet de letterlijk smerige, vieze en vuile kant van het mijnwerkersbestaan. De beelden zijn puur realistisch en iedere aflevering eindigt met een eenvoudige cliffhanger.

Leeftijdsadvies

De serie 'Tien torens diep' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij kijken namelijk graag naar realistisch levende karakters die even oud zijn als zijzelf. Tevens vinden velen vanaf deze leeftijd geschiedenis interessant. Hierdoor zullen zij de serie met veel interesse volgen en zijn zij in staat zich een beeld te vormen over het mijnbouwverleden in Nederland

Bijzonderheden

  • De broer van Stef, Joep, wordt gespeeld door Levi van Kempen.
  • De serie is in 2010 genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publiekprijs fictie.
  • Er is een speciale site (www.demijnen.nl) ontwikkeld voor iedereen die interesse heeft in het mijnbouwverleden in Nederland.

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

H2O

H2O

TV & Film 9+ JR

Azza

Azza

TV & Film 9+ JR

Timboektoe

Timboektoe

Timboektoe

Meer weten...