Productie-detail

The Princess Diaries

The Princess Diaries

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Mia?s leven neemt een totaal andere wending wanneer blijkt dat haar oma de koningin van Genovia is en ze komt er achter dat een echte prinses zijn lang niet zo eenvoudig is.

111 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De dramafilm "The Princess Diaries" vertelt het verhaal over de zestienjarige Mia die is opgevoed door haar alleenstaande moeder en een doodnormaal leventje leid. Op een dag komt ze er achter dat haar oma de koningin van Genovia is en dat zij de enige troonopvolgster is van het kleine koninkrijk tussen Frankrijk en Spanje. Mia weet niet wat ze hoort en ze vind het moeilijk om te beslissen of ze afstand zal doen van de troon. Ondertussen krijgt ze prinseslessen van haar oma waarin ze leert hoe ze zich als een prinses moet gedragen. Dit gaat echter niet altijd even goed en Mia heeft de nodige onhandige momenten. Zal het haar uiteindelijk lukken om zich ooit echt prinses van Genovia te voelen?

Het leven is lang niet zo eenvoudig als je aan ieders verwachtingen moet voldoen en Mia voelt dan ook een enorme druk op haar schouders, waarvan ze niet weet of ze deze kan waarmaken. Haar hele leven komt op zijn kop te staan en ze moet erg wennen aan de aandacht die ze ineens van iedereen krijgt. Zelfs van mensen die haar voorheen niet zagen staan. In de film zitten veel humoristische momenten, zoals wanneer haar oma uitlegt dat de dans die ze danst tussen een wals en een tango ligt. Waarop Mia antwoord: ‘een wango?’ Het taalgebruik is verder complex en het verhaal verloopt in chronologische volgorde.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de dramafilm ‘The Princess Diaries’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich erg kunnen inleven in de bizarre gebeurtenissen die Mia doormaakt. Van een lelijk eendje wordt ze omgetoverd in een prachtige zwaan met een veelbelovende toekomst. Kinderen in deze leeftijd kijken ook graag naar realistische personen en naar verhalen die waargebeurd zouden kunnen zijn. Ook neemt hun belangstelling voor roem toe.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

High School Musical 3

High School Musical 3

High School Musical 3

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Zookeeper

Zookeeper

Zookeeper

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Flubber

Flubber

Flubber

Meer weten...