Productie-detail

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
55 waarderingen

Blossom, Bubbels en Buttercup moeten de stad Townsville redden van allerlei monsters en slechteriken.

10 min. : Cartoon Network. 6. : Zie bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

"The Powerpuff Girls" is een animatieserie waarin drie kleine meisjes met superkrachten de hoofdrol spelen. Dit zijn Blossom, de leider van de drie met een roze outfit en ogen, Bubbels, de schattige "kleine meid' met een blauwe outfit en ogen en Buttercup, een echte vechter met een groene outfit en ogen. Zij moeten de stad Townsville vaak redden van allerlei monsters en vaste slechteriken als Hem, Mojo Jojo, de Gangreen Gang en de Amoeba boys. De drie meisjes wonen bij professor Utonium en gaan naar de kleuterschool net als andere kinderen. Wanneer er problemen in de stad zijn worden ze gebeld door de burgermeester en schieten ze te hulp.

Bij deze serie wordt er in het begin, einde en tijdens de aflevering een voice-over gebruikt. Deze stem legt dan uit wat de Powerpuff Girls gaan doen en sluit het verhaal af. Het tempo van praten is vlot. Wat opvalt bij deze serie is de hoeveelheid geweld dat naar voren komt. In iedere aflevering wordt er wel geslagen en geschopt. De Powerpuff Girls zien er lieflijk uit met hun grote ogen, maar schijn bedriegt en kunnen elke vijand aan. Er worden regelmatig vernielingen aangericht in de stad en niet minder vaak worden er allerlei wapens en robots gebruikt om de Powerpuff Girls te verslaan en de stad over te nemen. De details van het vechten worden elke keer benadrukt door langzame beelden en shots.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Superhelden spelen nog een belangrijke rol tot deze leeftijd maar door de hoeveelheid aan geweld is het belangrijk dat een kind goed in staat is drama om situatie, probleem en oplossing te benoemen fantasierijke drama’s. Vanaf 7 jaar zijn ze hier beter toe in staat.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Platvoet en zijn vriendjes

Platvoet en zijn vriendjes

Platvoet en zijn vriendjes

Meer weten...