Productie-detail

The Mighty Jungle

The Mighty Jungle

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
86 waarderingen

Babu het stokstaartje, Rhonda de neushoorn en Bruce de gorilla proberen allemaal problemen op te lossen.

: JimJam.

Beschrijving inhoud

"The Mighty Jungle" is een animatieserie waarin drie poppen de hoofdrol spelen. Babu het stokstaartje, Rhonda de neushoorn en Bruce de gorilla wonen in de rimboe. Hier beleven zij van alles doordat ze een probleem proberen op te lossen. Jonge kinderen herkennen zich in de verhalen die zich afspelen, omdat de afleveringen gebaseerd zijn op verzinsels van echte kinderen. Dit levert gekke en fantasierijke, maar ook realistische afleveringen op. In een aflevering heeft Rhonda bijvoorbeeld heel veel snoepjes, maar wil niet delen met Babu en Bruce. Zij bedenken daarom allerlei manieren om een snoepje te krijgen en uiteindelijk krijgt Rhonda als ‘straf’ kiespijn. Ze besluit de rest van de snoepjes toch maar te delen. Een aantal andere onderwerpen uit afleveringen zijn grapjes uithalen, het vieren van een verjaardag en aardig zijn.

Het verhaal wordt verteld door de poppen die dialogen voeren, afgewisseld met kinderen die in beeld komen. Zij vertellen bijvoorbeeld wat er gaat gebeuren of geven de poppen een tip om het probleem op te lossen. De poppen en kinderen praten duidelijk en rustig in korte zinnen. Af en toe komen er moeilijkere woorden voor als 'plié', 'acteur' en 'kwetsen'. Deze woorden worden niet uitgelegd maar worden veelal duidelijk door het verhaal er omheen en de beelden.

Leeftijdsadvies

Met achtergrondmuziek wordt het verhaal versterkt. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van geluiden die bewegingen versterken. Als iemand valt, is er bijvoorbeeld een komisch ‘doing’ geluid te horen. Naast de achtergrondmuziek wordt er in iedere aflevering een lied gezongen. Dit lied vat de hele aflevering samen en hierin worden de belangrijkste woorden vaak herhaald. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, omdat de input voor de afleveringen vanuit deze doelgroep is ontstaan. Het rustige spreektempo en de vrolijke poppen, sluiten aan bij kijkers vanaf 3 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Wizzy & Woppy

Wizzy & Woppy

Wizzy & Woppy

Meer weten...

Boek 3+ JR

Ik plas als een grote jongen

Ik plas als een grote jongen

Ik plas als een grote jongen

Meer weten...

Boek 3+ JR

Waarom lig jij in mijn bedje?

Waarom lig jij in mijn bedje?

Waarom lig jij in mijn bedje?

Meer weten...