Productie-detail

The Looney Tunes Show

The Looney Tunes Show

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

De vrienden en huisgenoten Bugs Bunny en Daffy Duck beleven samen de meest gekke avonturen.

20 min. : Cartoon Network. : Zie bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

'‘The Looney Tunes Show' is een animatieserie die is gebaseerd op de serie 'Looney Tunes’' De hoofdpersonen van de serie zijn Bugs Bunny en Daffy Duck, maar ook vele andere karakters uit Looney Tunes maken hun opwachting. In deze show zijn Bugs en Daffy huisgenoten, terwijl de overige karakters veelal als buren voorbij komen. Een aflevering bestaat uit drie gedeeltes: De hoofdgebeurtenissen die zich afspelen rond Bugs en Daffy, een korte computeranimatie over Coyote, die nog steeds zijn uiterste best doet om Road Runner te vangen, en een twee minuten durende muziekvideo genaamd 'Merrie Melodies'. De taal waarin gesproken en gezongen wordt is Nederlands.

De thema’s die aan bod komen in The Looney Tunes Show zijn meer volwassen dan de thema’s die in Looney Tunes aan bod kwamen. Verliefdheid, daten en werk zijn o.a. onderwerpen die behandeld worden. Ook de fysieke komedie is beduidend minder aanwezig, dit maakt nu vooral zijn intrede bij het gedeelte rond Coyote en Road Runner. De kern van het verhaal richt zich meer op de verschillen tussen de karakters van de personages en het taalgebruik tussen hen. De slimme, zelfverzekerde Bugs Bunny is zijn vriend Daffy Duck altijd drie stappen voor, terwijl die altijd zeer overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten (maar ondertussen onzeker is). Grappige beelden, geluiden en woordgrappen zorgen voor humor. Ook ironie komt veelvuldig voor.

Leeftijdsadvies

‘The Looney Tunes Show’ bevat thema’s die realistisch zijn. Deze thema’s worden met (ironische) humor benaderd. Binnen deze thema’s speelt vriendschap een belangrijke rol. Hoe verschillend de personages Bugs en Daffy ook zijn, ze zijn goede vrienden en steunen elkaar. De serie sluit het beste aan bij kinderen met een leeftijd van 9 jaar en ouder. Vriendschappen worden op de leeftijd steeds belangrijker. Ook beginnen kinderen van 9 jaar ironie steeds beter te begrijpen en zijn zij zich bewust van hoe anderen hen zien.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Meer weten...

App 9+ JR

Pokémon GO

Pokémon GO

Pokémon GO

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Annie

Annie