Productie-detail

The Lion King 3D

The Lion King 3D

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
95 waarderingen

Simba, Mufasa, Nala, Timon en Pumbaa zijn terug in 3D.

88 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Simba, Mufasa, Nala, Timon en Pumba zijn terug op het witte doek. Disney’s "The Lion King" is voor het eerst in 3D te zien in de bioscoop. De inhoud en verhaallijn van de film is onveranderd, maar de verandering van 2D naar 3D zorgt voor bijzondere beelden.

The Lion King is een animatie waarbij het verhaal zich afspeelt in het koninkrijk van koning Mufasa. Het verhaal begint wanneer alle dieren zich verzamelen voor een ceremonie. De kleine, pasgeboren Simba zal worden getoond aan alle dieren van het koninkrijk. Simba is de zoon van koning Mufasa en zal daardoor later ook koning worden. Door de geboorte van Simba is Scar, de broer van Musfasa, niet langer zijn opvolger. Scar droomt ervan om later koning te worden en is dan ook erg verontwaardigd. Na een mislukte poging om Simba te doden, door zijn volgelingen de hyena's, bedenkt Scar een nieuw plan. Hij drijft Simba in het nauw en wanneer zijn vader hem komt redden, wordt Mufasa onder de voet gelopen door een kudde wilde dieren. Simba voelt zich erg schuldig over de dood van zijn vader en vlucht weg, het oerwoud in. Scar wordt gekroond als koning en verwaarloost het koninkrijk ernstig. Op een dag vindt Nala, Simba in het oerwoud. Zal zij Simba kunnen overhalen om terug te keren naar zijn koninkrijk?

Het verhaal speelt zich af in chronologische volgorde. Simba is het hoofdpersonage. Nala is zijn beste vriendinnetje en wordt later zijn vrouw. Zazoe is een vogel die raad geeft aan de koning die op dat moment regeert. Scar is de broer van Mufasa en hij is een echte slechterik. Het taalgebruik in de film is over het algemeen simpel. Vogel Zazoe spreekt af en toe moeilijke woorden uit, die zelfs de kleine Simba en Nala niet begrijpen. De humor die voorkomt in de film is vooral beeldend. Bijvoorbeeld hyena’s die voor de gek worden gehouden.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "The Lion King" aan bij kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar. De gehele film, inclusief alle liedjes, zijn Nederlands gesproken en gezongen. Er zitten wel een aantal enge en redelijk spannende fragmenten in, zoals de dood van Mufasa. Ook zullen jongere kinderen meer moeite hebben met het volgen van de verhaallijn en de groei en emotionele ontwikkeling die Simba doormaakt. De afwisseling met de liedjes en grappige karakters maken de film tot een vrolijk geheel.

Trailer

Jullie mening

Meer van De Leeuwenkoning

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

Meer weten...

Ook leuk

App 7+ JR

Tinkerblocks

Tinkerblocks

Tinkerblocks

Meer weten...

Boek 7+ JR

De Gorgels

De Gorgels

De Gorgels

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Meer weten...