Productie-detail

The Incredibles

The Incredibles

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
50 waarderingen

Bob wordt naar een afgelegen eiland gestuurd voor een supergeheime missie. Daar ontdekt hij dat er een heel gezin superhelden nodig is om de wereld van de ondergang te redden.

115 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

The Incredibles is een animatiefilm waarin het verhaal wordt verteld van Bob Parr, zijn vrouw Helen en zijn kinderen Violet, Dash en Jack Jack. Het hele gezin heeft bijzondere krachten. Vijftien jaar geleden was Bob een superheld genaamd Mr. Incredible. Helen trad op onder de naam Elastigirl. Helaas keerde de wereld zich tegen alle superhelden en waren ze gedwongen om onder te duiken op een geheim adres. Alles loopt voorspoedig totdat het opnieuw bij Bob begint te kriebelen. Hij krijgt een mysterieuze boodschap door en wordt gevraagd om te assisteren bij het uitschakelen van een robot op een afgelegen eiland. Hij besluit de opdracht aan te nemen en vertelt zijn vrouw dat hij op zakenreis moet. De hele opdracht blijkt een val te zijn en Bob wordt gevangen genomen door een oude bekende. Vroeger bekend als Incrediboy. Hij is een gefrustreerde fan die ervan baalt dat hij geen speciale krachten heeft. Daarom heeft hij allerlei apparaten en robots uitgevonden waarmee hij deze krachten kan nabootsen. Nu bijna alle helden zijn uitgeschakeld door hem, stuurt hij een raket naar de wereld met robots die daar schade aanrichten. Op deze manier kan hij de wereld komen redden. Al snel ontdekt Helen dat haar man helemaal niet op zakenreis is. Komt ze op tijd om hem te redden en zijn ze samen sterk genoeg om de wereld van de ondergang te redden?

Het taalgebruik in de film is relatief simpel. Het verhaal is niet alleen opgebouwd uit gesproken woorden, maar vooral uit daden. Er wordt gesproken in korte dialogen en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Alleen in het begin van de film komen er woorden in beeld, namelijk bij het introduceren van de hoofdpersonages. Verder is de gehele film Nederlands gesproken. Het verhaal speelt zich af in het heden en wordt in chronologische volgorde verteld.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de film 'The Incredibles' aan bij kinderen vanaf de leeftijd van zes jaar. Het verhaal vormt een spannend avontuur, waarin veel actie te zien is. Er raakt niemand duidelijk zichtbaar ernstig gewond en het verhaal eindigt met een happy end. Vanaf deze leeftijd houen kinderen van actie, maar geloven ze ook nog in superhelden.

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

Finding Nemo

Finding Nemo

Finding Nemo

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Meer weten...

Podcast 6-9 JR

De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast

Meer weten...