Productie-detail

The Davincibles

The Davincibles

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Reis samen met oom Leo, Pablo en Zoƫ de wereld af om bijzondere voorwerpen te vinden.

20 min. : Disney XD. AL.

Beschrijving inhoud

De animatieserie 'The DaVincibles' gaat over het gezin DaVincible, dat bestaat uit Pablo, zijn zus Zoë en hun oom Leo. Samen met oom Leo reizen Pablo en Zoë de hele wereld af om bijzondere voorwerpen in handen te krijgen, die Leo vervolgens verkoopt in zijn winkel 'De Curieuze Kat'. Op hun reis en ook thuis komen zij regelmatig in aanraking met de leden van 'de vereniging voor de hele slechte schurken'. Deze slechteriken willen via soms wel heel creatieve wegen de wereldmacht in handen krijgen, wat natuurlijk steeds weer mislukt. Pablo en Zoë moeten ook nog naar school, waar ze ook zo tegen hun obstakels aanlopen die opgelost moeten worden.

De serie biedt vele vormen van humor aan. Er worden woordgrappen gemaakt, ironie is veel aanwezig en de beelden werken vaak op je lachspieren. Zo werkt oom Leo het gezin zo nu en dan goed in de nesten, omdat hij bijvoorbeeld denkt de taal van het bezochte land goed te kunnen spreken. Dit is echter totaal niet juist, waardoor hij hele andere woorden uitspreekt dan werkelijk de bedoeling was. Het beeldtempo is regelmatig erg snel en vaak wordt er rap gesproken. Tussen de scènes door is er soms een bumper te zien, die bijvoorbeeld weergeeft in welk land het volgende stukje serie zich gaat afspelen. Het contrast tussen jongens en meisjes wordt vaak benadrukt in The DaVincibles. Dit wordt gedaan door de verschillende activiteiten van Pablo en Zoë in een gelijke situatie. Als ze bijvoorbeeld samen naar het winkelcentrum gaan, staat Pablo in de rij om een nieuw computerspel te kopen, terwijl Zoë een schoonheidsbehandeling ondergaat.

Leeftijdsadvies

De serie ‘The DaVincibles’ is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van deze leeftijd worden zich bewust van de verschillen tussen jongens en meisjes. Hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen, waardoor de curieuze voorwerpen van oom Leo, en de culturele achtergrond daarvan interessant worden. Ook ontwikkelt het abstract denken zich op deze leeftijd. Hierdoor zullen de vele sprongen naar verschillende landen binnen één aflevering begrepen worden. De iets oudere kinderen zullen ook van deze serie genieten; zij zullen de ironische humor weer goed kunnen begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

High School Musical 2

High School Musical 2

High School Musical 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Hannah Montana

Hannah Montana

Hannah Montana

Meer weten...

Boek 9-12 JR

Spoken

Spoken

Spoken

Meer weten...