Productie-detail

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Conrad en Sally leven een saai leven, dit verandert echter als The Cat in the Hat langskomt. Maar zal het allemaal wel goed aflopen met zijn rare grappen?

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De film ‘The Cat in the Hat’ is een verfilming van Dr. Seuss zijn gelijknamige kinderboek. De film speelt zich af in een keurig stadje met keurige mensen. Joan Walden is ook zo’n keurige mevrouw. Ze is de beste makelaar van de stad en heeft twee kinderen, de eigenwijze Conrad en de brave Sally. Op een dag komt ze thuis uit kantoor om op te ruimen omdat ze belangrijke mensen thuis krijgt. Conrad werkt haar tegen en als ze plots terug naar kantoor moet beveelt ze de kinderen niet in de schone woonkamer te komen. Maar dan plots duikt The Cat in the Hat op die alleen maar lol wil trappen. De kinderen vinden het geweldig, wel mogen ze één ding niet doen, namelijk het speciale krat openmaken die hij heeft meegebracht. Ondertussen is er nog de vervelende buurman Larry, die geen geld heeft en om deze reden met Joan wil trouwen. Hier willen de kinderen een stokje voor steken, maar ondertussen opent Conrad toch het speciale krat waardoor alles in het huis smerig wordt. Zullen de kinderen, samen met The Cat in the Hat, alles weer netjes kunnen krijgen voordat hun moeder thuis komt? En zullen zij Larry en Joan uit elkaar kunnen houden?

Omdat de kinderen van alles beleven met The Cat in the Hat komen er in de film een aantal scènes met snelle beelden voor. De film bevat veel liedjes, Nederlandstalig maar ook Engelstalig die soms worden gezongen door de personages. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Het karakter van Conrad verandert door de film heen. Aan het begin is hij vooral opstandig, maar als hij inziet dat zijn moeder toch erg fijn is verandert hij. Verder zit er veel humor in de film, zo verandert The Cat in the Hat constant in allerlei dingen, wat veel grappige momenten oplevert. De moeilijke woorden die in de film voorkomen zoals ‘research’, worden niet uitgelegd. De film heeft een happy end, zoals dat hoort bij een sprookje.

Leeftijdsadvies

‘The Cat in the Hat’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Ook vinden zij de vele grapjes van The Cat in the Hat leuk omdat deze voorkomen in een andere situatie dan dat zij gewend zijn, ze komen namelijk van een grote mensachtige kat. Ook zullen deze kinderen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Oliver & Co

Oliver & Co

Oliver & Co

Meer weten...

Boek 6+ JR

Het officiële ScratchJr-boek

Het officiële ScratchJr-boek

Het officiële ScratchJr-boek

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Totally Spies

Totally Spies

Totally Spies

Meer weten...