Productie-detail

Tarzan

Tarzan

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Tarzen groeit op tussen de apen, maar ontdekt dat hij een mens is. Wat heeft dit voor gevolgen voor zijn gevoelens voor de apenfamilie?

88 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Tarzan" is een animatiefilm waarin het verhaal wordt verteld van een gezin dat na een schipbreuk in het oerwoud strandt. Door het noodlot komt het echtpaar om het leven en blijft hun pasgeboren zoon Tarzan achter. Hij wordt gevonden door Kala - een vrouwtjesgorilla - en zij besluit voor hem te zorgen. De film laat zien hoe Tarzan opgroeit bij de gorillafamilie en uitgroeit tot volwassen man. Dan ontmoet hij Jane, een vrouw die met haar vader Professor Porter en collega op expeditie is. Hij ontdekt dat hij een mens is, wat heeft dit voor gevolgen voor zijn gevoelens voor de apenfamilie?

Het verhaal in de film speelt zich eind negentiende eeuw af, in een oerwoud midden in Afrika. Twee totaal verschillende werelden komen met elkaar in aanraking en accepteren elkaar in eerste instantie niet, omdat ze er aan de buitenkant anders uitzien. De kern van het verhaal is dat de buitenkant er niet toe doet, maar dat het gaat om iemands binnenkant. De karakters die in de film te zien zijn, maken dan ook een psychologische ontwikkeling door. Zo leert Korchak aan het einde van het verhaal om Tarzan te accepteren zoals hij is. De diverse liedjes die in de film worden gezongen lopen als een rode draad door het verhaal en laten de gevoelens en emoties extra sterk naar voren komen. Het taalgebruik is relatief eenvoudig, de snelle beelden en vlot wisselende camerastandpunten maken de film tot een dynamisch geheel.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm ‘Tarzan’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Vanaf deze leeftijd is de film goed te volgen, omdat het verhaal en alle liedjes in het Nederlands zijn gesproken en gezongen. De film bevat verder wel verschillende spannende scènes, waarin wordt gevochten op leven en dood. Toch zorgt de fantasierijke context van het verhaal voor een vrolijk en mooi einde.

Impressie van de film

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

UP

UP

TV & Film 6+ JR

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Sokkiez

Sokkiez

Sokkiez

Meer weten...