Productie-detail

Taarten van Abel

Taarten van Abel

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
104 waarderingen

Banketbakker Abel bakt samen met kinderen een taart voor een bijzonder iemand of voor bijzondere mensen.

25 min. : Zapp. AL. : Zondag om 10:00 uur. Afleveringen zijn ook terug te kijken via de bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

In het televisieprogramma “Taarten van Abel” bakt banketbakker Abel samen met kinderen een taart voor een bijzonder iemand of voor bijzondere mensen uit zijn of haar omgeving. In de aflevering draait het om het kind die vaak iets bijzonders heeft. Zo vertelt een meisje dat haar broer haar zus enorm gepest heeft en dus heel ongelukkig is, een jongen gaat naar een logeerhuis of iemand is spastisch. Er zijn ook luchtige onderwerpen, zo wil iemand een taart bakken voor zijn kapster omdat die zijn haar zo goed knipt. De taart staat vaak symbool voor iets. Bijvoorbeeld, een huizentaart voor de zus van een meisje die weer fijn thuis kan wonen omdat haar broer uit huis is geplaatst. In het huidige seizoen van “Taarten van Abel”ontvangt bakker Abel zijn bakkersassistenten in zijn buitenhuisje aan de rand van Amsterdam.

Abel praat op een ontspannen manier met de kinderen waardoor de kinderen eigenlijk niet doorhebben dat ze echt geïnterviewd worden. Hierdoor vertellen ze veel over hun gevoelens en emoties. Als kinderen bijvoorbeeld een ziekte hebben dan wordt dit ook uitgelegd aan de kijker. Op deze manier is het ook leerzaam. Het beeldtempo is rustig en de aflevering speelt zich af op één locatie.

Leeftijdsadvies

Praten over serieuze onderwerpen zoals kanker, anorexia past bij de ontwikkeling van kinderen vanaf 10 en 11 jaar. De onderwerpen worden wel op een kinderlijke en losse manier gebracht. De luchtigere onderwerpen zijn geschikt vanaf 8 jaar. Deze kinderen zullen het taartenbakken onderdeel ook leuk vinden. Je kunt van te voren kijken waar de aflevering over gaat zodat je goed idee hebt van de aflevering.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

De Mens

De Mens

De Mens

Meer weten...

Boek 10+ JR

CoderDojo: Bouw je eigen website

CoderDojo: Bouw je eigen website

CoderDojo: Bouw je eigen website

Meer weten...

Boek 10+ JR

Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

Meer weten...