Productie-detail

Taarten van Abel

Taarten van Abel

TV & Film VAN 10 T/M 13 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Voor wie zou jij een taart maken en waarom? Kijk mee met Siemon de Jong in de Taarten van Abel. Hij bakt samen met kinderen een taart voor een bijzonder iemand of voor bijzondere mensen.

25 min. AL.

Beschrijving inhoud

In het televisieprogramma “Taarten van Abel” bakt banketbakker Abel al sinds 2003 samen met kinderen een taart voor een bijzonder iemand of voor bijzondere mensen uit zijn of haar omgeving. In de aflevering draait het om het kind die vaak iets bijzonders heeft. Zo vertelt een meisje dat haar broer haar zus enorm gepest heeft en dus heel ongelukkig is, een jongen gaat naar een logeerhuis of iemand is spastisch. Er zijn ook luchtige onderwerpen, zo wil iemand een taart bakken voor zijn kapster omdat die zijn haar zo goed knipt. De taart staat vaak symbool voor iets. Bijvoorbeeld, een huizentaart voor de zus van een meisje die weer fijn thuis kan wonen omdat haar broer uit huis is geplaatst. 

Oordeel

Abel praat op een ontspannen manier met de kinderen waardoor de kinderen eigenlijk niet doorhebben dat ze echt geïnterviewd worden. Hierdoor vertellen ze veel over hun gevoelens en emoties. Als kinderen bijvoorbeeld een ziekte hebben dan wordt dit ook uitgelegd aan de kijker. Op deze manier is het ook leerzaam. Het beeldtempo is rustig en de aflevering speelt zich af op één locatie.

Leeftijdsadvies

Praten over serieuze onderwerpen zoals kanker, anorexia past bij de ontwikkeling van kinderen vanaf 10 en 11 jaar. De onderwerpen worden wel op een kinderlijke en losse manier gebracht. De luchtigere onderwerpen zijn geschikt vanaf 8 jaar. Deze kinderen zullen het taartenbakken onderdeel ook leuk vinden. Je kunt van te voren kijken waar de aflevering over gaat zodat je goed idee hebt van de aflevering.

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Zestig Spiegels

Zestig Spiegels

Zestig Spiegels

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Meer weten...