Productie-detail

Surf's Up

Surf's Up

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
90 waarderingen

Pinguïn Cody heeft maar één droom: een beroemde surfer worden.

85 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Surf's Up" gaat over pinguïn Cody, die een beroemde surfer wil worden. Cody heeft zijn vader nooit gekend en ziet surfkampioen Big Z als zijn grote voorbeeld. Cody woont in 'Sneeuwarden' op Antarctica, en wordt uitgekozen om met een surfwedstrijd op Pinguïneiland mee te doen. Daar leert hij medesurfer kip Joe kennen, en de mysterieuze Geek die heel iemand anders blijkt te zijn... Cody wil heel graag winnen, maar leert dat het surfen zelf en plezier hebben veel belangrijker is. De hele film wordt Cody gevolgd door een cameraploeg die zelf niet in beeld is. Hij praat gedurende de film regelmatig tegen de camera, waardoor je als kijker het gevoel krijgt dat er tegen je gepraat wordt.

Cody is een 'coole' surfer die omgaat met karakters die net als hij veel woorden als 'relaxed', 'gab(ber)', en 'peace' gebruiken. Ook eindigt hij vaak zinnen met 'weet je'. Je hoort Cody vaak als voice-over de scènes aan elkaar praten, wanneer hij tegen de cameraploeg praat. Doordat de film voornamelijk om Cody draait en hij bijna de hele tijd in beeld is raak je als kijker extra betrokken. De scènes waarin gesurft wordt bevatten vrij snelle beelden. Er worden regelmatig grapjes gemaakt. Als een kip bijvoorbeeld uitlegt dat hij goed met Cody kan opschieten omdat hij zijn vader ook nooit gekend heeft, verschijnt een afbeelding van chickenwings, met de naam van Joe’s vader er bij. Een ander voorbeeld is dat Cody probeert een zware boomstam te verschuiven maar hem hierbij per ongeluk steeds over de voet van Geek rolt.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen de snelle beelden volgen en begrijpen de woordgrapjes. Ook kunnen zij goed meeleven met de pinguïn Cody wanneer hij teleurgesteld wordt door zijn held. Ook voor oudere kinderen is de film zeker niet saai, zij zullen sarcastische grapjes als "dit is echt helemaal mijn dag" beter begrijpen. Er wordt duidelijk gesproken en het verhaal is herkenbaar voor iedereen die een groot voorbeeld heeft, en graag wil winnen. De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Humberto Tan, Arjan Ederveen (Theo & Thea) en Ruud Feltkamp (Kruimeltje).

Jullie mening

Meer van Surf's Up

Game 6+ JR

Surf's Up

Surf's Up

Surf's Up

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Meer weten...

App 6+ JR

Hello Color Pencil

Hello Color Pencil

Hello Color Pencil

Meer weten...

Website 6+ JR

Museumkids.nl

Museumkids.nl

Museumkids.nl

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren