Productie-detail

Supernick

Supernick

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
38 waarderingen

De jongens strijden tegen de meiden en spelen spelletjes als een quiz, zo goed mogelijk een gerecht koken, jezelf schminken, en het spiraal.

115 min. : Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

"Supernick" is een spelshow waarin de jongens tegen de meiden strijden. Er zijn verschillende soorten spelletjes, zoals een quiz, zo goed mogelijk een gerecht koken, jezelf schminken, en het spiraal. Bij deze spelletjes kunnen de deelnemers wat winnen en tevens ‘geslimed’ worden, dit betekent dat zij onder een groene slijmdouche komen te staan. Niet alleen de spelers kunnen wat winnen, de kijker kan meedoen aan een prijsvraag. Naast deze spelletjes komt er een bekende Nederlander in de show. Deze wordt geïnterviewd door de presentatoren, maar ook kinderen kunnen vragen stellen. De show bestaat uit drie blokken, die worden onderbroken door een tekenfilm of serie. Deze wordt vooraf aangekondigd door de presentator.

In de show wordt soms vlot gepraat, maar zonder moeilijke woorden. Het publiek juicht tijdens de spelletjes hun team toe. De presentatoren roepen daarnaast ook van alles naar de spelers, zoals kom op!, je kunt het!, snellerr!!!!. Dit brengt wat meer spanning in het spel. Op de achtergrond speelt zich soms muziek af, om sfeer in het programma te brengen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van effectgeluiden. Zo laten een paar meiden zien welke ingrediënten zij hebben voor hun gerecht, waaronder een kipfilet. Bij het laten zien van deze kipfilet hoor je ‘kukelekuuu’.

Leeftijdsadvies

Deze spelshow is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij zullen de spelletjes leuk vinden om naar te kijken. De quiz kan wel wat lastiger zijn, omdat niet alle vragen interessant zijn voor kinderen van 6 jaar. Zo kan het gaan over hoe lang is de langste tompoes, terwijl een kind van 6 jaar meestal nog geen besef heeft van hoe lang een paar meter is. Daarom zal het programma inhoudelijk meer aansluiten bij kinderenvanaf 7 jaar omdat ze vanaf deze leeftijd steeds meer kennis beginnen te verkrijgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De Pinguïns van Madagascar

De Pinguïns van Madagascar

De Pinguïns van Madagascar

Meer weten...

App 6+ JR

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

Meer weten...

App 6+ JR

Super Spelling

Super Spelling

Super Spelling

Meer weten...