Productie-detail

Supah Ninjas

Supah Ninjas

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
28 waarderingen

De drie vrienden gaan de strijd aan met middelbare schooldrama's en tienerproblemen terwijl ze de superschurken verslaan!

25 min. : Nickelodeon. 9. : Elke zaterdag om 10:45 uur op Nickelodeon.

Beschrijving inhoud

“Supah Ninjas” is een actieserie over het leven van Mike Fukanaga op de middelbare school. Hij komt erachter dat hij van een eewenoude generatie Ninja's afstamt, wat zijn leven verandert. Samen met zijn beste vriend Owen leert Mike van zijn opa alles over Ninja. Ondertussen wordt Mike's aandacht getrokken door een meisje, genaam Amanda. Zij voegt zich bij de jongens en nu is het team compleet. De drie vrienden gaan de misdaad bestrijden onder de naam 'Supah Ninjas'. Het leven als Ninja is niet gemakkelijk. Het pad ernaar toe is namelijk lang en inspannend, het vereist loyaliteit en zelfvertrouwen. Daarnaast is een Ninja een held in de schaduw, waardoor hij nooit erkenning krijgt of de eer opstrijkt van zijn dappere daden. De vrienden worden getraind door een hologram van Mike’s opa in een geheime ruimte onder het bed van Mike. Ondanks het feit dat ze er eigenlijk nog niet klaar voor zijn, gaan ze iedere aflevering de strijd aan met een nieuwe crimineel. Deze avonturen lopen gelukkig keer op keer goed af. Wel eindigt iedere aflevering met een eenvoudige cliffhanger, waaruit duidelijk wordt dat het avontuur nog niet is afgelopen…

De Supah Ninjas vormen een ijzersterk team doordat ze hun krachten weten te bundelen. Zo heeft Mike een buitengewone reflectie en is hij razend snel, heeft Owan een waanzinnig sterk instinkt en is Amanda zeer analytisch van aard. In de serie wordt er gebruik gemaakt van verschillende camerastandpunten die regelmatig wisselen en voor snelle beelden zorgen. De dialogen zijn goed te volgen en er komen geen moeilijke woorden in de gesprekken voor. De serie bevat realistische beelden en is geen animatie. Wel zijn er special effects toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het onrealistische hologram van Mike's opa die verschijnt. De humor is terug te zien in woordgrapjes als 'jullie zinken nog lager dan mijn neefje, de onderzeeboot' of 'je bent niet de enige die zijn gewicht in de strijd gooit'. Deze uitspraken zijn gebaseerd op gezegdes die normaal alleen figuurlijk worden opgevat. In de context van het verhaal kunnen de uitspraken echter letterlijk worden opgevat. Daarnaast komt Owen vaak terecht in grappige situaties, bijvoorbeeld als hij vast komt te zitten in het dakraam.

Leeftijdsadvies

De actieserie “Supah Ninjas” is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij kijken graag naar realistische, levende personen die ouder zijn. Jongens en meisjes komen in de fase tussen kind en puber en zullen situaties in deze serie herkennen. Bijvoorbeeld de omgang met meisjes: Mike heeft moeite om zich een houding te geven wanneer Amanda in de buurt is. Voor jongere kijkers kunnen sommige actiebeelden nog te heftig zijn, als er bijvoorbeeld een Ninja gevecht is.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

Meer weten...

Boek 9+ JR

De flat van Fatima

De flat van Fatima

De flat van Fatima

Meer weten...

App 9+ JR

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

Meer weten...