Productie-detail

Summer in Transylvania

Summer in Transylvania

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Summer verhuist met haar familie naar Transylvania, maar daar hebben ze wel heel bijzondere inwoners.

22 min. : Nickelodeon. AL. : Ma t/m vrijdag om 18:15 uur..

Beschrijving inhoud

"Summer in Transylvania" is een serie over het meisje Summer dat met haar vader, moeder en broertje naar Transylvania is verhuisd. In Transylvania wonen echter andere mensen dan zij zelf zijn. Daar wonen zombies, mummies, vampiers en weerwolven. Deze mensen zien er vooral qua uiterlijk anders uit, met zwart haar, heel veel make-up of aparte kleren. Daarnaast hebben zij bijzondere eigenschappen en wil er nog wel eens een vloek vallen op iemand in Transylvania.

Summer heeft in de serie twee beste vrienden, Bobby (een weerwolf) en Heidi (een zombie). Op hun school zit ook een meisje, Serena (een vampier), die het leven van Summer nogal eens zuur maakt. Zo zorgt Serena ervoor dat Bobby via een geheime "Dokter Love" tegelijkertijd verkering heeft met Heidi en Summer en pikt Serena artiesten van een feestje dat Summer organiseert voor haar eigen feestje. Ook thuis heeft Summer het niet altijd even gemakkelijk, haar moeder reageert overal anders op dan normale mensen en haar vader maakt uitvindingen die nog wel eens willen mislukken. Naast deze dingen die bij veel (pre-)pubers niet meezitten spelen vriendschap, liefde, jaloezie en ruzie een grote rol in de serie. Aan het eind van een aflevering komt wel altijd alles goed.

Er wordt redelijk vlot gesproken door de spelers. Er zijn regelmatig langere dialogen, die gevolgd moeten worden om het verhaal te begrijpen. Moeilijke woorden komen niet tot nauwelijks voor. De spelers maken af en toe gebruik van sarcasme door bijvoorbeeld te zeggen "Jij bent aardig zeg!". Ook wordt er veel gebruik gemaakt van humor dat zich uit in overdreven beelden en gebeurtenissen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lachband, sfeergeluiden en soms effectgeluiden om het extra te versterken. De serie speelt zich vooral af in het huis van Summer, haar school en in een café/restaurant.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit mede omdat het leven van Summer zich afspeelt op de middelbare school. De onderwerpen van de afleveringen passen ook bij het leven van een puber. Kinderen vanaf 9 jaar vinden onderwerpen zoals vriendschap, verliefdheid en jaloezie vaak wel interessant. Oudere kinderen zullen zich wel meer kunnen verplaatsen in de personages. De "magie" is voor hen nog aantrekkelijk.

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Meer weten...