Productie-detail

Stuart Little

Stuart Little

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
73 waarderingen

Meneer en mevrouw Little adopteren het muisje Stuart. Zal hij geaccepteerd worden door zoontje George en huiskat Sneeuwbal?

81 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De familie Little bestaat uit moeder, vader en zoontje George. De ouders zouden voor George een broertje of zusje uit het weeshuis halen en komen thuis met een broertje. Maar het is geen echt kind, het is een muis, Stuart. Hij praat, kleedt en gedraagt zich gewoon als een mens en met zijn lieve oogjes sluit iedereen hem in zijn hart. Behalve broertje George, die het maar gek vindt dat het een muis is en de huiskat Sneeuwbal. Die wil Stuart het liefste opeten en schaamt zich voor de katten uit de buurt dat hij met een muis in huis woont. Hij schakelt een slechte kat in om van Stuart af te komen en dat gebeurt: op een dag bellen 2 muizen aan die zeggen de ouders van Stuart te zijn en nemen Stuart mee. De familie Little vindt het vreselijk dat hij weg is en als blijkt dat de ouders niet zijn echte ouders zijn, doen ze er alles aan om hem te vinden. Ook George vindt toch wel heel erg dat zijn broertje weg is. Uiteindelijk helpt de kat Sneeuwbal Stuart en komen ze samen weer thuis. Het gezin is weer compleet.

In de film Stuart Little komen echte mensen (de familie Little), animatiefiguren (Stuart) en ‘gemengde’ figuren (de kat Sneeuwbal die praat, maar wel een echte kat is) voor. Het speelt zich af in de echte wereld, in New York, voornamelijk in het huis van de familie Little. Er wordt in het Nederlands gesproken, in vlotte taal, zonder al te veel moeilijke woorden. Er worden veel woordgrapjes gemaakt, zoals de kat die zegt: “ik doe het in mijn vacht van het lachen”. De thema’s vriendschap en familie staan centraal in de film.

Leeftijdsadvies

Stuart Little is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud. Zij leren zich in te leven in anderen en snappen dus dat Stuart verdrietig is als George niet lief tegen hem doet. Ook ontwikkelt hun humor zich, waardoor ze zullen moeten lachen om te gekke fratsen van Stuart. Het taalgebruik in de film kan soms wat snel gaan, maar door de beelden zullen 5 jarigen de film grotendeels snappen.

Jullie mening

Meer van Stuart Little

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Meer weten...

Ook leuk

Boek 5-9 JR

Bob Popcorn

Bob Popcorn

Bob Popcorn

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Mega Mindy

Mega Mindy

Mega Mindy

Meer weten...

Website 5+ JR

Oorkania

Oorkania

Oorkania

Meer weten...