Productie-detail

Streep wil racen

Streep wil racen

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Streep is een zebra die heel graag wil racen. Zal hij ooit iemand vinden die hem wil begeleiden en zo snel worden als een echt racepaard?

97 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De film "Streep wil racen" start met een circuswagen die door slecht weer vast komt te zitten. Door alle commotie blijft er een babyzebra achter die wordt gevonden door Nolan. Hij is een voormalig racepaardentrainer en heeft een dochter, Channing, die de zebra Streep noemt en hem verzorgt. Dan wordt er een stuk vooruit gesprongen in de tijd en zien we Streep als een bijna volwassen Zebra. Hij wil nu graag een racepaard worden net zoals de andere paarden. Maar omdat Nolan zijn vrouw is overleden aan een paardenongeluk wil hij niet dat er iemand op Streep rijdt. Als Chan toch een keer meedoet met een race en erg snel rijdt toch ze valt, besluit haar vader om Streep toch te laten racen met Chan als jockey. Wel moeten zij dan 5000 euro aan inschrijfgeld betalen. Zullen ze het geld bij elkaar kunnen krijgen? En zal Streep de concurrentie voor kunnen blijven?

Door de verschillende racen die Streep rijdt komen er vaak scènes voor met beelden die erg snel voorbij flitsen. Dit wordt nog eens versterkt door de sfeermuziek die hierbij te horen is. Daarnaast worden er soms kleine rap liedjes gezongen door de strontvliegen. De dieren kunnen in deze film praten, dit is echter niet te verstaan door mensen in de film. Er wordt soms snel gesproken. De film is Nederlands nagesynchroniseerd. Het karakter van Nolan maakt in de film een ontwikkeling door. Zo wil hij aan het begin niet dat zijn dochter racet, later in de film mag dit wel. Verder zit er humor in de film, beeldhumor als vliegen die in de stront vallen en dan denken dat het de hemel is. Maar ook grappig is een grappige Pelikaan die denkt dat Streep uit de gevangenis komt omdat hij wit met zwart gestreept is.

Leeftijdsadvies

De film bevat weinig moeilijke woorden. Mede daardoor is de film geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen de kinderen de sprong in de tijd begrijpen die aan het begin van de film plaatsvindt. Ook zullen zij het karakter van Nolan goed snappen. Kinderen van deze leeftijd hebben behoefte aan spanning, dit is in de film terug te vinden in bijvoorbeeld een race die Streep loopt.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Game 5+ JR

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

Meer weten...

TV & Film 5-7 JR

Letterjungle

Letterjungle

Letterjungle

Meer weten...