Productie-detail

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
83 waarderingen

Ga mee met Strawberry Shortcake naar Aardbeienland.

25 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

Strawberry Shortcake is een lief en avontuurlijk meisje. Ze woont in Aardbeienland. Strawberry heeft een hoop vriendinnen de belangrijkste zijn Orange Blossom, Angel Cake, Ginger Snap en Blueberry Muffin. Elke aflevering verstrijkt via een vast stramien. De kijker wordt in elke aflevering meegenomen in een herinnering van “Strawberry Shortcake” waarin zij haar avontuur beleeft. Zo gaat zij in een herinnering terug naar het strand om zeevruchten te redden of gaat zij per ballon naar Parijs om haar vriendin om te zoeken. In elke aflevering dreigt iets mis te gaan en moet een obstakel overwonnen worden. Strawberry en haar vriendinnen leren telkens iets nieuws en door samen te werken loopt het goed af. Specifieke thema’szijn: Vrienden maken is niet altijd even makkelijk, maar toch de moeite waard. Of: Je kunt ook vrienden zijn als je op sommige punten verschilt van smaak. In elke afleveringen worden twee liedjes gezongen.

Individuele kwaliteiten en eigenschappen zijn thema´s die in elke aflevering terugkomen. Het taalgebruik is redelijk eenvoudig en eventuele moeilijke woorden worden op speelse wijze uitgelegd. De verhaalstructuur is niet altijd chronologisch, er zijn regelmatig verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen of droom- of fantasieonderdelen.

Leeftijdsadvies

Een belangrijk thema in Strawberry Shortcake is vriendschap. Kinderen kunnen als ze 4 jaar oud zijn al goed samen spelen. Ze zijn in staat zich in te leven in een ander en zijn zich in hun gedrag bewust van wat goed en slecht is. Ook zien kinderen vanaf 4 jaar meer verschillen tussen mensen. De productie sluit aan bij kinderen vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Naar school

Naar school

Naar school

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Jungle Beat

Jungle Beat

Jungle Beat

Meer weten...

Boek 4+ JR

De Slodderwolven draaien door

De Slodderwolven draaien door

De Slodderwolven draaien door

Meer weten...