Productie-detail

Ster in voetbal

Ster in voetbal

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bayu wil maar een ding: geselecteerd worden voor het Indonesische Nationale Jeugdteam onder de 13.

97 min. : Film op DVD. 9.

Beschrijving inhoud

Geboren worden met een geweldig voetbaltalent. Niet velen is het gegund. De twaalfjarige Bayu heeft echter wel het talent om zich te ontpoppen tot een fantastische speler. Ook zijn trouwe gehandicapte vriend Heri heeft dit al snel gezien. Hij is er dan ook van overtuigd dat Bayu bij het Indonesische Nationale Jeugdteam onder de 13 kan spelen. Bayu wil dan ook graag deelnemen aan de selectietrainingen. Echter is er 1 groot probleem: Opa. Opa vindt voetbal namelijk maar onzin en hij gelooft dat je er niet rijk van zult worden. Bayu zal dus moeten leren, leren en nog eens leren. Zijn vrienden Henri en Sara proberen Bayu dan ook te helpen. Zal het Bayu lukken om te worden geselecteerd voor het Nationale Jeugdteam en zal hij weten te ontkomen aan het strenge regime van opa?

'Ster in Voetbal' bevat een kleine boodschap en laat zien dat het belangrijk is je dromen na te jagen. Je moet iets doen wat je leuk vindt. Daarnaast wordt door opa meermaals benadrukt dat ze arm zijn. Als je wat wil in Indonesië, zo zegt opa, moet je veel en hard studeren. Echter wordt er niet heel diep op de problematiek in Indonesië ingegaan. In de film staat het voetballen centraal. Zo zien we Bayu vaak op het veld staan. Bij de Arsenal Voetbalschool volgt hij zijn trainingen en speelt hij zijn wedstrijden. Zo zien we dan ook veel acties, trucjes en schijnbewegingen. Dit zorgt ervoor dat we een aantal snelle actie-beelden te zien krijgen. Tevens komt kort Arsene Wenger, de trainer van het huidige Arsenal, ter sprake. Verder komt er af en toe wat humor in beeld, geluid en dialoog voor. Zo wordt er gezegd: 'Als je teveel bananen eet word je een aap. Wil je soms door het veld heen slingeren?' De film laat tevens zien hoe belangrijk vrienden zijn. Zo staat Henri altijd voor Bayu klaar en helpt hij hem dan ook met alles. De verhaallijn is simpel en er worden geen moeilijke woorden of zinnen gebruikt. In het begin zien we een tweetal korte flashbacks. De film is nagesynchroniseerd.

Leeftijdsadvies

De film 'Ster in Voetbal' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen de tweestrijd van Bayu beter begrijpen. Zo moet hij kiezen tussen het luisteren naar opa of het najagen van zijn eigen droom. Kinderen die interesse hebben in voetbal zullen geboeid zijn en zullen zich met Bayu kunnen identificeren. De drive en de passie die Bayu laat zien zal hen zeker aanspreken. Tevens laat Bayu zien dat je iets moet doen wat je heel graag wil en leuk vindt, zo kun je iets bereiken. Dit zal voor kinderen op deze leeftijd ook gaan gelden.

Bijzonderheden

De film won de prijs van Beste Kinderfilm op het Indonesian Film Festival 2009.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Max Adventures

Max Adventures

Max Adventures

Meer weten...

Boek 7-10 JR

Naar de overkant

Naar de overkant

Naar de overkant

Meer weten...

Website 7+ JR

Codekinderen

Codekinderen

Codekinderen

Meer weten...