Productie-detail

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Een aantal dappere strijders neemt het op tegen het Keizerrijk.

20 min. 2014-10-19 17:00:00. Lucasfilm Animation, Disney Television Animation. 6. vanaf 19 oktober elke zondag om 17.00 uur uitgezonden op Disney XD.

Kenmerken

  • Televisieprogramma
  • 20 minuten per aflevering
  • Fantasy
  • Eenvoudig taalgebruik
  • Macht, strijd

Beschrijving inhoud

In Star Wars Rebels zie je hoe Ezra, Kanan, Hera, Zeb, Sabine en droid Chopper, reizend in hun ruimteschip Ghost, het opnemen tegen het Keizerrijk. Ze gaan spannende avonturen tegemoet en komen veelvuldig in aanraking met hun tegenstanders. Kunnen deze helden een einde maken aan de macht van het Keizerrijk?

Deze mooi vormgegeven 3D animatie doet denken aan de Star Wars-films en geeft je het echte Star Wars-gevoel. De muziek is zeer passend en zorgt voor een bepaalde sfeer. De animatie zit vol actie en spannende avonturen doordat de karakters het opnemen tegen verschillende kleurrijke tegenstanders. Zo vechten ze onder andere tegen een groep gehoorzame soldaten, genaamd Stormtroopers. De karakters zijn erg verschillend qua uiterlijk en hebben verschillende eigenschappen. Zo is Chopper lui en grappig en zorgt de koppige Hera voor het groepsgevoel dor zich te gedragen als de moeder van de groep. Daarnaast hebben de karakters verschillende specialiteiten. Sabine weet bijvoorbeeld enorm veel van wapens. Verder hebben alle karakters bepaalde vaardigheden op het gebied van vechten. Spierbundel Zeb is een goede vechter en slaat er dan ook graag op los. De animatie bevat vele actiescènes met snelle beelden. De afleveringen zullen voor de kijker herkenbaar zijn, aangezien de verhaallijn iedere keer weer hetzelfde is. In de afleveringen komen voldoende grappen voor en zorgt voornamelijk Chopper voor het komische vermaak. Zo haalt hij onder andere de schroeven uit Ezra's bed, waardoor deze instort. Dat niet iedereen zijn grappen kan waarderen blijkt wanneer ze hem bijvoorbeeld 'rollende schroothoop' noemen. Verder staat de onderlinge samenwerking en het groepsgevoel centraal. Een aflevering duurt 20 minuten. 

Leeftijdsadvies

De afleveringen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo passen de avontuurlijke afleveringen, met veel actie, goed bij deze leeftijd. Kinderen van deze leeftijd zullen graag naar de ‘Rebels’ kijken en hen zien als ‘hun’ helden. De afleveringen blijven boeien, aangezien de ‘Rebels’ strijden tegen het kwaad. Ook begrijpen ze het verschil tussen werkelijkheid en fantasie goed. De verschillende scènes weten kinderen van deze leeftijd te plaatsen en ze begrijpen dat sommige dingen niet kunnen bestaan. 

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy is eigenaar van een evenementenbureau en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Super Spelling

Super Spelling

Super Spelling

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Meer weten...