Productie-detail

Spy Kids

Spy Kids

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Carmen en Juni ontdekken dat hun ouders spionnen zijn als deze worden ontvoerd. Hebben zij dezelfde kwaliteiten als hun ouders en kunnen zij hen redden?

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

‘Spy Kids’ begint met een verhaaltje voor het slapen gaan. Het gaat over twee spionnen die verliefd werden. De kinderen, Carmen en Juni, weten niet dat het verhaal over hun ouders gaat, al zijn deze al 9 jaar niet meer actief. Als ze toch een missie aannemen worden ze ontvoerd en moeten de kinderen vluchten. Ze besluiten terug te vechten als echte spionnen. Ze zijn er beter in dan ze aanvankelijk denken. Toch komen ze vast te zitten bij de slechterik, die probeert de wereld over te nemen met behulp van Spy Kids, slechte robotkinderen die bevelen zullen opvolgen van de slechterik. Zal het Carmen en Juni lukken vrij te komen? En zullen zij ooit hun ouders nog zien?

Omdat Carmen en Juni spionnen worden, komen zij in veel gevechten en achtervolgingen terecht. Deze film bevat dus veel scènes met snelle beelden, ook wordt er snel gesproken. De gevechten zijn, net zoals de achtervolgingen, redelijk heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt dit nog eens versterkt. Gevoelens als teleurstelling, trots, angst en blijdschap komen voorbij. De karakters dat deze gevoelens beleven, Carmen en Juni, zijn diepgaand en maken een psychologische verandering door in het verloop van de film. De film is Nederlands nagesynchroniseerd. Verder zit er humor in de film, bijvoorbeeld als Carmen en Juni een stuk door zee zwemmen; Carmen zegt dat het water ineens waren wordt, Juni bevestigd dit door aan te geven dat hij geplast heeft. De film heeft een happy end, uiteindelijk worden alle problemen opgelost en leeft iedereen nog lang en gelukkig en spionnen.

Leeftijdsadvies

‘Spy Kids’ is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Bij een 8-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect, elementen die aanwezig zijn in deze film, ontwikkeld. Ook zullen zij het diepgaande karakters van Carmen en Juni begrijpen. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur. De film kan ook in het Engels gekeken worden met Nederlandse ondertiteling. In dit geval is de film geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Willewete. Dinosaurussen

Willewete. Dinosaurussen

Willewete. Dinosaurussen

Meer weten...

Game 8+ JR

Kurio Smart

Kurio Smart

Kurio Smart

Meer weten...

Game 8+ JR

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Meer weten...