Productie-detail

Spy Kids 2: Island of Lost Dreams

Spy Kids 2: Island of Lost Dreams

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Juni wordt ontslagen als spion. Om zijn eer te redden gaat hij samen met Carmen naar een eiland vol gevaren om de Transmooker voor de president te halen.

96 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De tweede film van Spy Kids, "Spy Kids 2: Island of Lost Dreams", begint met een scène in een attractiepark waar Carmen en Juni in actie moeten komen om de dochter van de president te redden. Plotseling worden zij geholpen door twee andere Spy Kids, Gary en Gerti Giggles, die met de eer gaan strijken. Een aantal dagen later wordt de vader van Gary en Gerti president van de OSS, de spionnenorganisatie, en wordt Juni ontslagen omdat er gedacht wordt dat hij verantwoordelijk is voor het verdwijnen van de 'Transmooker'. Om de eer van Juni te redden en erachter te komen wat niet pluis is aan de familie Giggles gaan Carmen en Juni op missie naar een eiland vlak bij China. Hier zal de echte Transmooker waarschijnlijk zijn. Eenmaal aangekomen op het eiland komen ze een verstrooide professor tegen die een echte Transmooker heeft. Helaas zijn ook Gary en Gerti op het eiland aangekomen en willen de Transmooker stelen. Omdat de professor ook rare beesten heeft uitgevonden is dit niet makkelijk. Zullen Carmen en Juni de Transmooker weten te beschermen en weer veilig hun familie terug zien?

Omdat Carmen en Juni spionnen zijn, komen zij in veel gevechten en achtervolgingen terecht. Deze film bevat dus veel scènes met snelle beelden, ook wordt er snel gesproken. De gevechten zijn, net zoals de achtervolgingen, redelijk heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt dit nog eens versterkt. Gevoelens als teleurstelling, trots, angst en blijdschap komen voorbij. De karakters dat deze gevoelens beleven, Carmen en Juni, zijn diepgaand en maken een psychologische verandering door in het verloop van de film. Ook meneer Giggles heeft een diepgaand karakter omdat hij zich anders voordoet dan dat hij is. De film is Nederlands nagesynchroniseerd. Verder zit er humor in de film, bijvoorbeeld als Juni de hoofden van de skeletten eraf slaat en de skeletten deze gewoon weer oppakken en opzetten.

Leeftijdsadvies

"Spy Kids 2: Island of Lost Dreams" is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Bij een 8-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en diepgaande karakters van Carmen, Juni en merneer Giggles begrijpen. Deze kinderen zullen het interessant vinden dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur. De film kan ook in het Engels gekeken worden met Nederlandse ondertiteling. In dit geval is de film geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Jullie mening

Meer van Spy Kids

TV & Film 8+ JR

Spy Kids 3 - Game Over

Spy Kids 3 - Game Over

Spy Kids 3 - Game Over

Meer weten...

Ook leuk

Boek 8+ JR

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...