Productie-detail

Sprookjes van Klaas Vaak

Sprookjes van Klaas Vaak

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Klaas Vaak vertelt een sprookje met behulp van zijn geheime boek.

10 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

In het tv-programma "de Sprookjes van Klaas Vaak’ vertelt Klaas Vaak iedere aflevering een bekend sprookje. Vanuit zijn werkkamer vertelt hij ieder sprookje met behulp van een eeuwenoud geheim boek. In dit boek tekent hij met toverzand de afbeeldingen die erbij horen. In de serie komen onder andere sprookjes zoals Hans en Grietje, de Wolf en de zeven Geitjes en Sneeuwwitje aan bod.

Klaas Vaak heeft in de serie de belangrijkste rol. Hij neemt je als kijker mee in het verhaal door met zand het verhaal op het boek uit te beelden. Het verhaal wordt ondersteund door een voice-over die buiten beeld het verhaal vertelt. Het verteltempo is relatief rustig, er wordt namelijk langzaam en duidelijk gesproken. Er vinden geen dialogen plaats tussen personen in een verhaal. De sfeergeluiden en de achtergrondmuziek versterken de emoties en gevoelens in het sprookje. Ieder verhaal eindigt met een happy end.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het tv-programma "de Sprookjes van Klaas Vaak" aan bij kinderen vanaf de leeftijd vanaf 4 jaar. De sprookjes nemen kinderen vanaf deze leeftijd mee in een fantasiewereld waar dromen werkelijkheid worden en waar niets te gek is. De verhalen die Klaas Vaak vertelt komen tot leven wanneer hij deze op een betoverende wijze in het zand laat verschijnen.

Bijzonderheden

  • Sprookjes van Klaas Vaak is in 2012 genomineerd voor een Kidscreen Award New York, een prestigieuze award voor binnen de internationale kindertelevisie.
  • Zandkunstenaar Gert van der Vijver bekend van De Zandtovenaar, maakt de tekeningen in het verhaal.
  • De serie is geproduceerd in samenwerking met Efteling Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

Meer weten...

Boek 4+ JR

Wolvenkinderen

Wolvenkinderen

Wolvenkinderen

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Meer weten...