Productie-detail

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
35 waarderingen

In een grote villa wordt door criminelen Axel, Jan en Jan een plan gesmeed om de bekende ?Romanov? juwelen uit het museum in Harderwijk te stelen.

11 min. : RTL Telekids. 6.

Beschrijving inhoud

Anne is een 13-jarig meisje en wil net als haar moeder, die al vele jaren met veel plezier in het Dolfinarium werkt, dofijnentrainer worden. Zij is hier dan ook vele uren te vinden en heeft een speciale band met de allerbekendste dolfijn van Nederland, genaamd Spetter. In het Dolfinarium gaat alles zijn normale gangetje totdat drie criminelen in Harderwijk neerstrijken. Deze volwassen criminelen, Alex, en de niet al te slimme Jan en Jan, hebben een plan gesmeed om de bekende en waardevolle Romanov juwelen uit het museum in Harderwijk te stelen. Wanneer zij op een avond proberen deze juwelen te stelen gaat door een fout het alarm af. De mannen, die door de politie op de hielen worden gezeten, vluchten met de juwelen het Dolfinarium in. Hier verbergen ze de juwelen op 3 verschillende plaatsen. Toch is er 1 groot probleem. Spetter heeft namelijk een juweel ingeslikt. Uiteraard willen de criminelen maar 1 ding en hiervoor hebben zij Spetter nodig. De grote vraag is of Anne en haar broer Spetter kunnen redden en of zij de criminelen te pakken kunnen krijgen.

In deze Nederlands gesproken serie krijgt de kijker naast het boeiende verhaal omtrent Spetter een goed beeld van het reilen en zeilen in het Dolfinarium. Tevens krijgt de kijker af en toe nuttige informatie omtrent bijvoorbeeld dolfijnen. Zo wordt er verteld dat dolfijnen een bijzonder zintuig, een soort sonar hebben, en wordt uitgelegd hoe dat precies werkt. Tevens wordt er verteld dat dolfijnen vocht halen uit de vis die ze eten. In de afleveringen vinden er soms verwijzingen naar het verleden en de toekomst plaats. De boeven doen in hun domheid soms een beetje denken aan de boeven uit 'Bassie en Adriaan' en 'Home Alone' waardoor er af en toe humoristische momenten ontstaan.  De serie verteld een doorlopend verhaal. Het beeldtempo is rustig en de afleveringen duren slechts 11 minuten.

Leeftijdsadvies

De serie "Spetter en het Romanov Raadsel' is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Omdat de karakters duidelijk "goed" en "slecht" zijn is het voor hen nog overzichtelijk. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen namelijk meer diepte in de karakters zien, dat is in deze serie nog niet aanwezig. Doordat de spannende afleveringen worden gevoed met educatieve elementen sluit dit goed aan op hun leef-en belevingswereld.

Bijzonderheden

Veel personages in de serie hebben veel ervaring hebben op het gebied van acteren. Zo speelde Alex (Joep Sertons) in soaps zoals GTST en ONM, en in verschillende films zoals De schippers van de Kameleon. Mark (Emiel Sandtke) speelt in GTST en de film Trage Liefde, en speelde Liesbeth (Sandra Mattie) onder andere in GTST en Trauma 24/7.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Boek 7+ JR

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

Meer weten...