Productie-detail

Spellingstrijd

Spellingstrijd

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
21 waarderingen

Spel mee in het nieuwe spelprogramma Stabilo: Spellingstrijd.

50 min. : RTL 4. : Afleveringen zijn terug te kijken op RTL gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

Stabilo: Spellingstrijd gepresenteerd door Lieke van Lexmond is letterlijk en figuurlijk een spelprogramma. Iedere aflevering bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde krijgen zeven kandidaten een minuut de tijd om zo veel mogelijk woorden correct te spellen. Bij ieder goed woord mag de kandidaat een trede omlaag op de trap. De vier kandidaten met de meeste goede antwoorden gaan naar ronde twee. In ronde twee moeten de kandidaten woorden schrijven en een fout uit een zin halen. Als laatste zien de kandidaten tien woorden die goed of fout zijn. De kandidaten moeten dan kiezen: goed of fout. Uiteindelijk mogen de twee beste kandidaten naar de derde en laatste ronde. In deze ronde moeten de kandidaten om de beurt hetzelfde woord spellen. Wie als eerste drie woorden goed spelt is de winnaar. De winnaar gaat door naar de finale op 11 augustus.

De kinderen die mee doen aan Stabilo: Spellingstrijd zijn uit groep 7 of 8. Presentatrice Lieke van Lexmond wordt bijgestaan door een jury bestaande uit kinderboekenschrijver Paul van Loon en Neerlandica Evelien Dijkman van Noordhoff Uitgevers. De afvallers in het spel winnen een Stabilo pretpakket en een Bosatlas. In het programma wordt ook een prijsvraag gesteld aan de kijkers. Daarmee maak je kans op een Stabilo pretpakket, een Bosatlas en een tablet.

Leeftijdsadvies

In de spelshow komen veel moeilijke woorden voor als coryfee, relikwie en chauvinistisch. Deze woorden worden niet uitgelegd in het programma, maar de betekenis van de woorden is in dit programma niet belangrijk. Vanaf 7 jaar breidt de woordenschat steeds verder. Verder ontwikkelt het kind op het gebied van lezen en schrijven. Het programma sluit aan op deze ontwikkelingen. Daarnaast begrijpen kinderen vanaf deze leeftijd de regels die bij spelletjes horen. De spelshow bestaat maar uit drie rondes en de regels zijn makkelijk te volgen.

Bijzonderheden

Stabilo sponsort het programma Spellingstrijd. Stabilo is bekend van de schrijfwaren. Het product komt meerdere keren naar voren in het programma.

Jullie mening

Ook leuk

Boek alle

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Meer weten...

Website 7+ JR

Het Kleine Weeshuis

Het Kleine Weeshuis

Het Kleine Weeshuis

Meer weten...

Game 7-12 JR

De Lettermachine

De Lettermachine

De Lettermachine

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren