Productie-detail

SpangaS op Survival

SpangaS op Survival

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
104 waarderingen

De leerlingen van het Spangalis College beleven een groot avontuur als ze naar de Ardennen gaan.

88 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In “Spangas op Survival” gaan de scholieren van het Spangalis college op werkweek naar de Ardennen. Onderling wordt er veel getreiterd tussen de leerlingen: van elkaar pesten in de bus tot de jongens ’s nachts die allemaal spullen van de meisjes stelen. Een paar leerlingen hebben een relatie met elkaar en sommige nieuwe liefdes ontstaan. Als de leerlingen gedropt worden in het bos gaat het mis. Het begint hard te stormen en een groep is nog niet terug in het kamp. Flip glijdt uit en breekt zijn arm. Gillend van de pijn moet hij met zijn groepje de nacht doorbrengen in het bos. Ondertussen voelt zijn tweelingbroer Tobias letterlijk zijn pijn in het kamp. Gelukkig klaart het de volgende ochtend op en vindt kneus Luxor de oplossing om de weg terug te vinden. Ondertussen is een ander team met een raft de rivier op gegaan om hen te zoeken. Het is nog even spannend als ze omslaan, maar gelukkig kan het team van Luxor ze redden.

Vriendschap, overleven, gevoelens: deze thema’s spelen een grote rol in de film. Er komt ook veel humor in voor: van satire (Tobias doet de Engelse juf na door haar jas aan te trekken en haar na te praten) tot grappen in beeld (Lana die met de tent en al omvalt). Het einde van het verhaal is spannend: regen en onweer, kinderen verdwaald in het bos tijdens een dropping, Flip waarvan zijn arm uit de kom schiet.

Leeftijdsadvies

“SpangaS op Survival” sluit goed aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen van 9 jaar. In de serie gaat het veel over vriendschappen en relaties, kinderen vanaf 9 jaar zijn hier erg mee bezig. Ook kijken 9 jarigen graag naar karakters die minstens even oud zijn als zichzelf, en liefst oudere karakters. In “SpangaS” hebben de leerlingen de middelbare schoolleeftijd van 12 tot 16 jaar. Ze zien graag karakters met psychologische gelijkenis aan henzelf en sociale lessen voor eigen sociaal emotionele ontwikkeling.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Meer weten...

Boek 9+ JR

Mijn bijzonder rare week met Tess

Mijn bijzonder rare week met Tess

Mijn bijzonder rare week met Tess

Meer weten...