Productie-detail

Sokkiez

Sokkiez

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
87 waarderingen

Elf pratende sokken uit de tweede la met o.a. chagrijn Jacob, de tweeling Dennis en Tennis Sok en de jonge Surinamer Eddy.

: RTL Telekids. : De korte afleveringen van "Sokkiez" worden op de RTL zenders uitgezonden.

Beschrijving inhoud

"Sokkiez" gaat over elf pratende sokken die in 'de tweede la' van het kastje wonen. Iedere sok heeft zo zijn eigen uitspraken, gewoonten en karaktereigenschappen. Dit zorgt er voor dat ze elkaar uitlachen, elkaar voor schut zetten en met elkaar kibbelen.

In de verschillende afleveringen zien we telkens een aantal sokken voorbij komen. Zo doen chagrijn Jacob, de tweeling Dennis en Tennis Sok en de jonge Surinamer Eddy mee. De kijker zal op den duur de typische uitspraken en gewoonten van de sokken gaan herkennen, na het zien van meerdere sketches. Chagrijn Jacob maakt wanneer hij boos is gebruik van het woord 'Pereblubber', Theodoor Sok heeft de gewoonte om letters te verwisselen en zeurkous Edith maakt gebruik van haar vaste uitspraak "Ik meen het mensen". De afleveringen van "Sokkiez" duren maar 10 tot 15 seconden en worden tussen de reguliere uitzendingen door uitgezonden op RTL zenders. In de korte sketches komt de nodige humor naar voren. Zo is Lambert Sok degene van de flauwe moppen en grappen. Zo zegt hij bijvoorbeeld: "Je kunt nog altijd beter in de poep trappen, dan dat ze op je trap poepen". In deze productie komen woorden met dubbele betekenissen en woordgrapjes voor. Sommige afleveringen gaan over onderwerpen die (jonge) kinderen nog niet zo bezig houden, zoals discriminatie of afstuderen aan de universiteit. Een opmerking als "Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn", wordt in deze serie ook gemaakt.

Leeftijdsadvies

Omdat het korte sketches zijn, moet de kijker in korte tijd begrijpen waar de grap op slaat. In de ene aflevering is de humor simpel, maar in een andere aflevering gaat de humor wat verder in de vorm van ironie, sarcasme of woordgrapjes. Omdat kinderen vanaf 6 jaar woorden met dubbele betekenissen en woordgrapjes gaan waarderen, sluit deze serie daar het beste bij aan. Wel kan er af toe een sketch tussen zitten waarvan de 6 jarige kijker de grap niet snapt. Alsnog zijn de vrolijke sokken aantrekkelijk om naar te kijken. De stem van Edith Sok wordt ingesproken door Irene Moors.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Niko 2 3D

Niko 2 3D

Niko 2 3D

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

Meer weten...