Productie-detail

Snuf de Hond

Snuf de Hond

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
23 waarderingen

Broer en zus Tom en Mirjam en hun hond Snuf beleven samen allerlei spannende avonturen.

25 min. : Zapp. 9. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

"Snuf de hond" gaat over de broer en zus Tom en Mirjam en hun hond Snuf. Samen beleven zij allerlei spannende avonturen die te maken hebben met het oplossen van misdaden en het vangen van criminelen. Tom, Mirjam en Snuf zijn dan ook bekend bij meneer Barninkhof, een politieagent waar ze altijd terecht kunnen. Ze komen meestal per ongeluk in zo’n avontuur terecht en werken zichzelf daardoor ook nog wel eens in de problemen, maar dankzij Snuf komt alles altijd weer goed. Zo ontdekken Mirjam en Tom bijvoorbeeld wie de zakkenrollers op de grote jaarmarkt zijn en gaan ze achter ze aan, maar door hun geheimzinnige gedrag denkt de politie dat zij de dieven zijn en worden ze opgesloten. Snuf helpt hen weer te ontsnappen en met behulp van Barninkhof pakken ze de echte daders. In een andere reeks afleveringen gaan Tom en Mirjam het verhaal van een oude legende uitzoeken wanneer er in hun dorp allerlei rare dingen gebeuren. Het spook ‘Vliegende Volckert’ lijkt echt te bestaan. Samen met Snuf proberen ze ook dit mysterie weer op te lossen en erachter te komen wie die Vliegende Volckert nou eigenlijk is.

Het programma "Snuf de hond" is gebaseerd op de boeken van Piet Prins. Een aflevering van "Snuf de hond" begint met een terugblik naar de vorige aflevering zodat de kijker weer weet wat er eerder gebeurde. De afleveringen volgen elkaar namelijk op. In meerdere afleveringen wordt er aan het oplossen van één probleem gewerkt. Elke aflevering van ‘Snuf de hond’ eindigt weer met een vooruitblik waarin de kijker ziet wat hij de volgende aflevering kan verwachten. Het taalgebruik in ‘Snuf de hond’ is niet heel erg ingewikkeld en er wordt rustig gesproken. Het beeldtempo ligt redelijk laag, maar er worden wel meerdere camerastandpunten gebruikt. De hoofdpersonen zijn Tom en Mirjam, broer en zus die het regelmatig niet met elkaar eens zijn. Toch steunen ze elkaar wel altijd en doen ze alles samen. Het derde belangrijke karakter is Snuf, een hele slimme hond met een echte speurneus. Tom, Mirjam en Snuf zijn onafscheidelijk. De serie bevat humor door beeld, bijvoorbeeld als Tom beweert heel goed te kunnen koken en er vervolgens steeds meer rook verschijnt. Ook is er af en toe sprake van sarcasme, vooral als Tom en Mirjam het weer eens niet met elkaar eens zijn en de een bijvoorbeeld min of meer tegen Snuf zegt: “Dat snapt het baasje weer eens niet hè?”. Er wordt veel gebruik gemaakt van muziek, met name op spannende momenten. Dankzij de muziek lijken deze momenten nog spannender.

Leeftijdsadvies

"Snuf de hond" is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De hoofdpersonen in het programma zijn realistisch levende karakters, wat goed aansluit op deze leeftijd. Ook zijn de karakters zelf al wat ouder, waardoor het niet geschikt is voor jongere kinderen. Vanaf 10 jaar kunnen de kinderen de sarcastische grappen die in het programma af en toe voorkomen begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

Game 10+ JR

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

Meer weten...

Boek 10+ JR

Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

Meer weten...